Robben schiet Bayern naar zege; Dilrosun trefzeker bij basisdebuut

Bayern München - Bayer Leverkusen 3-1
Het duel tussen Bayern München en Bayer Leverkusen kende een bijzonder aantrekkelijk begin. Na drie minuten spelen kregen de bezoekers een strafschop. Kevin Volland zag zijn inzet tot twee keer toe op knappe wijze gekeerd worden door Manuel Neuer, maar omdat de spits op onregelementaire wijze gestopt was ging de bal opnieuw op de stip. Deze keer schoot Wendell wel raak vanaf elf meter: 0-1. Lang konden die Werkself niet genieten van de voorsprong, want vijf minuten later tekende Corentin Tolisso al voor de gelijkmaker.

De Fransman pikte de bal op in het strafschopgebied en schoot met een volley de 1-1 tegen de touwen. Na negentien minuten spelen stelde Arjen Robben orde op zaken namens Bayern München. Jonathan Tah kopte de bal in de voeten van de vleugelaanvaller, die het leer vervolgens op fraaie wijze tegen de touwen volleerde. Na het stormachtige begin namen beide ploegen wat gas terug. Bayern controleerde de wedstrijd en kreeg nog een mogelijkheid via Arjen Robben. De thuisploeg kwam in het restant van de wedstrijd niet meer in de problemen, zeker niet toen Bayer Leverkusen tien minuten voor tijd verder moest met tien man na een rode kaart voor Karim Bellarabi. Kort voor tijd bepaalde James Rodríguez de eindstand op 3-1.

VfL Wolfsburg - Hertha BSC 2-2
Bij VfL Wolfsburg stond Wout Weghorst aan de aftrap, terwijl Dilrosun een basisplaats had bij de bezoekers uit Berlijn. Paul Verhaegh zat op de reservebank, terwijl Karim Rekik wegens een blessure helemaal niet van de partij was. In de eerste helft vielen er weinig kansen te noteren, al was Salomon Kalou gevaarlijk namens Hertha BSC. Na een uur spelen bracht Dilrosun de bezoekers op voorsprong. De Nederlandse vleugelaanvaller, die voor het eerst een basisplaats had bij Hertha, ving de bal op aan de linkerkant van het veld en schoot vervolgens in de verre hoek tegen de touwen.

Dankzij doelman Rune Jarstein, die onder meer Weghorst van scoren afhield, leek Hertha BSC de minimale voorsprong te behouden. Uiteindelijk kwam VfL Wolfsburg enkele minuten voor tijd alsnog op gelijke hoogte. Yunus Malli schoot vanaf elf meter raak en leek het duel zo onbeslist te laten eindigen. In blessuretijd leek Hertha de overwinning te grijpen dankzij een treffer van Ondrej Duda. Amper een minuut later bepaalde Admir Mehmedi de eindstand van het knotsgekke duel op 2-2.

Fortuna Düsseldorf - TSG Hoffenheim 2-1
Hoffenheim was de bovenliggende partij in de eerste helft en dook ook met grote regelmaat op voor het doel van de thuisploeg. Andrej Kramaric kreeg na ruim een half uur voetballen een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen namens de bezoekers, maar de Kroaat schoot uit kansrijke positie knullig naast. Fortuna Düsseldorf beperkte zich in de eerste helft tot verdedigen, maar nam op slag van rust toch verrassend de leiding. Jean Zimmer had een perfecte voorzet in huis, waarna Alfredo Morales met het hoofd doel trof. Met onder anderen Arsenal-huurling Reiss Nelson als invaller binnen de lijnen voerde Hoffeheim de druk na de onderbreking verder op, hetgeen vier minuten voor tijd resulteerde in de gelijkmaker. Nelson kreeg een afvallende bal voor de voeten en haalde vervolgens doeltreffend uit. Voldoende voor een punt was het echter niet, want Dodi Lukebakio bezorgde de thuisploeg in de resterende speeltijd met een benutte strafschop toch nog de zege.

RB Leipzig - Hannover 96 3-2
In de eerste helft speelden beide ploegen met de punt naar voren. Het bezoek uit Hannover liet zich weliswaar niet onbetuigd, maar de ruststand van 2-1 was verdiend. De ploeg van Ralf Rangnick oogde tactisch sterk, kwam via een kopbal van Yussuf Poulsen en de eerste seizoenstreffer van Timo Werner tot tweemaal toe op voorsprong en had uitzicht op meer goals voor rust. De eerste kans van Leipzig na rust, na 63 minuten spelen, was meteen raak: Werner ontdeed zich van Kevin Wimmer en verzilverde een pass van Emil Forsberg. De prachtige 3-2 van Miiko Albornoz, een schot in de bovenhoek, volgde al twee minuten later, maar tot meer waren die 96er niet in staat. Leipzig boekte zodoende zijn eerste zege.

1. FSV Mainz 05 - FC Augsburg 2-1
Jeffrey Gouweleeuw verscheen namens Augsburg aan de aftrap in de Opel Arena, terwijl Jean-Paul Boëtius bij Mainz genoegen moest nemen met een reserverol. Michael Gregoritsch leek de bezoekers na twintig minuten voetballen op voorsprong te schieten, maar het doelpunt van de spits werd na raadpleging van de videoscheidrechter vanwege buitenspel afgekeurd. Op slag van rust stelde de videoscheidsrechter ook Jean-Philippe Mateta teleur: de spits dacht Mainz aan de leiding te brengen, maar werd uiteindelijk teruggefloten vanwege een overtreding. In de tweede helft gebeurde er aanvankelijk niet veel, maar in de slotfase ontbrandde het duel volledig. Dong-Won Ji zorgde in de 82e minuut met een fraai schot voor de 0-1, maar doelpunten van Anthony Ujah en Alexandru Maxim bezorgden Mainz in de absolute slotfase toch een spectaculaire zege. Boëtius zat overigens de gehele wedstrijd op de bank.

Verwacht jij dat Javairo Dilrosun bij Hertha BSC zal uitgroeien tot basisspeler?