Uitblinker Sané gidst City naar zege; Arsenal wint voor derde keer op rij

Manchester City - Fulham 3-0
Manchester City kende een vliegende start in het Etihad Stadium, want al na twee minuten spelen stond de ploeg van Josep Guardiola al op voorsprong. Jean-Michaël Seri leverde de bal in, waarna Fernandinho Sané bediende en de Duitse vleugelaanvaller de 1-0 binnen tikte. Twintig minuten later was het opnieuw raak voor de thuisploeg. David Silva pikte de bal op na een geblokt schot van Sergio Agüero. Van dichtbij had de Spanjaard weinig moeite om de tweede City-treffer op het scorebord te zetten. Op slag van rust leek Manchester City zelfs de marge naar drie te brengen, maar een treffer van Sané werd geannuleerd wegens buitenspel.

Kort na rust bracht Manchester City de stand alsnog op 3-0. Agüero passeerde Fulham-verdediger Alfie Mawson in het strafschopgebied en vond Raheem Sterling, die van dichtbij de derde City-treffer binnen schoot. Na Fulham in de eerste fase van de tweede helft zwaar onder druk te hebben gezet, namen the Citizens naarmate de tweede helft vorderde wat gas terug. Ondanks dat de thuisploeg nog verschillende kansen creëerde om de score verder uit te bouwen, bleef het bij 3-0 in Manchester.

Newcastle United - Arsenal 1-2
Arsenal ging in Newcastle op zoek naar de derde competitiezege op rij, na overwinningen op West Ham United en Cardiff City. Manager Unai Emery wijzigde weinig aan het team dat the Bluebirds voor de interlandperiode wist te verslaan, maar zag zijn ploeg voor rust nog niet tot score komen. Na 49 minuten spelen wist Granit Xhaka het duel op het St. James' Park open te breken.

De Zwitser mocht aanleggen vanaf een meter of dertig en knalde het leer op fraaie wijze achter Newcastle-doelman Paul Dummett. Na een uur spelen leek Mesut Özil het duel met the Magpies te beslissen. Een schot van Alexandre Lacazette kon nog worden geblokt door de defensie van Newcastle United, maar de rebound werd door de Duitse middenvelder op bekeken wijze achter Dummett geschoten. In blessuretijd verkleinde Newcastle United de marge via Ciaran Clark nog tot één, maar dichterbij wist de thuisploeg niet meer te komen.