VVV overleeft slotfase en zet goede reeks tegen matig De Graafschap door

VVV werkte in Doetinchem een sterke eerste helft af en zocht in de rust met een dubbele voorsprong de kleedkamers op. In openingsfase was de ploeg van Henk de Jong slordig en oogde men zenuwachtig. Susic schoot de bal na enkele minuten vanaf de rand van het strafschopgebied in de handen van Hidde Jurjus, die snel daarna alsnog gepasseerd werd door de Bosniër. Na matig uitverdedigen van De Graafschap zette Ralf Seuntjens met een splijtende pass Susic alleen voor Jurjus, die vervolgens kansloos was: 0-1.

De Graafschap zat niet lekker in de wedstrijd en dat had tot een grotere achterstand kunnen leiden. Jurjus moest vijf minuten na de 0-1 in actie moest komen toen Seuntjens te slap op doel schoot. Na nog geen half uur spelen verdubbelde VVV de voordelige marge. Post ontving het leer van Peniel Mlapa en schoot de bal laag in de hoek. Jurjus raakte de bal nog, maar kreeg zijn hand er niet goed tegen aan. Hoewel De Graafschap geen best voetbal speelde, had de thuisploeg pech dat een voorzet van Jordi Tutuarima vlak voor de onderbreking onverwachts tegen de binnenkant van de paal ging.

De eerste kansen na rust waren weer voor VVV. Een dreigende hoekschop zorgde voor de eerste hachelijke momenten voor het doel van Jurjus, die niet veel later een hard schot van Mlapa over zijn doel heen zag gaan. Het team van Steijn kwam nauwelijks in de problemen tegen een De Graafschap dat lange ballen hanteerde en de supporters een vervelende avond bezorgde. Toch was de thuisploeg in de slotfase nog dicht bij een puntendeling.

De aansluitingstreffer van Delano Burgzorg, een rake kopbal vlak voor tijd, leek te laat te komen: 1-2. Niet veel later kopte de invaller het leer echter tegen de paal, waardoor VVV uiteindelijk toch nog goed wegkwam. De ploeg van De Jong heeft al 360 minuten niet meer op voorsprong gestaan in de Eredivisie, sinds hun laatste en enige zege dit seizoen: 2-0 op Feyenoord.