Manchester United overleeft hectische avond tegen stuntploeg

United was met het lood in de schoenen afgereisd naar Vicarage Road. Watford had dit seizoen immers nog geen punten laten liggen en verraste voor de interlandonderbreking door op eigen veld met 2-1 te winnen van Tottenham Hotspur. De ploeg van succestrainer Javi Gracia begon met een gevaarlijke doelpoging van Troy Deeney nog wel veelbelovend aan de wedstrijd, maar moest het initiatief langzaam maar zeker aan de bezoekers uit Manchester laten.

Ben Foster redde na een halfuur fraai op een schot van Alexis Sánchez, maar vijf minuten later moest de doelman van Watford alsnog vissen. Ashley Young bracht de bal vanaf de linkerflank in het strafschopgebied, waarna Lukaku van dichtbij doel trof. United slaagde er kort daarna zelfs in zijn voordelige marge te verdubbelen: Marouane Fellaini verlengde een hoekschop van Young tot aan Smalling, waarna de verdediger met de borst controleerde en vervolgens fraai raak volleerde.

United ging de rust zo in met een riante voorsprong, maar Watford weigerde zich zomaar neer te leggen bij een nederlaag. The Hornets kwamen na de onderbreking sterk uit de kleedkamer en deden halverwege de tweede helft wat terug. Abdoulaye Doucouré trok de bal terug richting de penaltystip, waarna Andre Gray met een gecontroleerde knal voor de aansluitingstreffer zorgde. Daryl Janmaat moest kort daarna plaatsmaken voor Francisco Femenía, waarna Watford de druk nog eens verder opvoerde. United hield met wat kunst- en vliegwerk echter stand, zelfs nadat Nemanja Matic in blessuretijd zijn tweede gele kaart van de avond had ontvangen.