Promes blijft ook in tweede wedstrijd in LaLiga met lege handen achter

Promes begon als gezegd bij Sevilla op de reservebank en de Oranje-international zag zijn teamgenoten een zeer matige eerste helft afwerken. De Andalusiërs werden overrompeld in de openingsfase en moesten al na drie minuten voetballen in de achtervolging. Jorge Molina stak Ángel Rodríguez op fraaie wijze weg achter de laatste linie van Sevilla, waarna de spits oog in oog met doelman Tomáš Vaclík koelbloedig afrondde.

Getafe hield de ruimtes achterin klein en bleek op de counter voortdurend een plaag voor de thuisploeg. De 0-2 kwam zeven minuten voor rust van de voet van opnieuw Ángel Rodríguez: hij strafte gestuntel in de defensie van Sevilla hard af. Via Francisco Portillo had Getafe vervolgens nog in de eerste helft voor een derde maal kunnen toeslaan, maar de middenvelder stuitte van dichtbij op Vaclík.

Het ging er bij vlagen overigens hard aan toe in Sánchez Pizjuán. Arbiter Ricardo de Burgos Bengoechea trok zes gele kaarten in de eerste helft, waarvan liefst vijf in de eerste 21 minuten. Sevilla leek kort na de onderbreking direct wat terug te doen via Wissam Ben Yedder, maar het doelpunt van de Fransman werd na raadpleging van de videoscheidsrechter uiteindelijk afgekeurd vanwege buitenspel.

Met nog twintig minuten op de klok werd Promes alsnog binnen de lijnen gebracht Machín. De aanvaller nam plaats op de linkerflank, maar had moeite om zijn stempel te drukken op de wedstrijd. Getafe bleef eigenlijk betrekkelijk eenvoudig op de been en boekte zo zijn tweede zege in vier competitieduels. De club uit Madrid is met zeven punten opgestoomd naar een verdienstelijke vijfde plaats in LaLiga, terwijl Sevilla nu elfde staat.