Dilrosun: 'Ajax is een heel mooie club en ik ben een Amsterdammer'
Maandag, 17 september 2018 om 08:52

Javairo Dilrosun maakte afgelopen zaterdag zijn basisdebuut bij Hertha BSC in de wedstrijd tegen VfL Wolfsburg (2-2) en kwam direct tot scoren. De twintigjarige vleugelaanvaller kwam afgelopen zomer in Berlijn terecht, nadat hij Manchester City achter zich had gelaten. Dilrosun speelde sinds 2014 voor the Citizens, die hem vier jaar geleden weghaalden bij Ajax.

"Ik vind Manchester City nog steeds een goede keuze, omdat ik daar veel heb geleerd. Daar heb ik in de Bundesliga nu profijt van. Net als van mijn jeugd bij Ajax. Op de straat in de Spaarndammerbuurt heb ik de basis gelegd en bij Ajax heb ik die uitgebreid", zegt Dilrosun in gesprek met De Telegraaf. Hij wil niet stellen dat hij het niet gered heeft bij Manchester City. "Ik kon mijn contract verlengen, dus de club had vertrouwen in me."

"Ik wilde regelmatig gaan spelen. Uit alle clubs die zich meldden, heb ik Hertha BSC gekozen", vervolgt de vleugelaanvaller, voor wie Ajax afgelopen zomer niet concreet is geworden. In de toekomst sluit hij een terugkeer in Amsterdam, waar hij in de jeugdopleiding speelde, niet uit. "Wie weet wat de toekomst brengt. Ajax is een heel mooie club en ik ben een Amsterdammer."

"De kritieken waren lovend, mijn telefoon ontplofte bijna door alle berichtjes. Iedereen was heel blij voor me", vertelt Dilrosun over zijn basisdebuut. Hij wil naar eigen zeggen zo snel mogelijk basisspeler worden bij Hertha en is op weg geholpen door Karim Rekik, die ook voor de club speelt. "Hij was niet alleen mijn mentor, maar ook mijn tolk, want ik sprak nog geen woord Duits en nu pas een beetje. Hij hielp me. In onze vrije tijd liet hij de stad zien. Het belangrijkste is echter dat hij de uitleg van de trainer voor mij vertaalt."

 
Meer video's
 
1. Bundesliga
 
Hertha BSC
 
Ajax
 
Javairo Dilrosun

Poll
Zie jij Javairo Dilrosun ooit terugkeren bij Ajax?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties