'Ik heb nog nooit in mijn leven geweigerd om een warming-up te doen'
Maandag, 17 september 2018 om 15:45

West Ham United won zondagmiddag met 1-3 op bezoek bij Everton en boekte zo zijn eerste zege van het seizoen. Lucas Pérez bleef tijdens het duel op Goodison Park negentig minuten lang op de reservebank en zou volgens Sky Sports een invalbeurt hebben geweigerd. De Spaanse spits ontkent nu via Twitter dat het zo gelopen is.

"Gezien de valse informatie die door de media verspreid wordt en dat mijn imago aantast, zie ik me genoodzaakt om te reageren en de waarheid te vertellen. Ik heb nog nooit in mijn leven geweigerd om een warming-up te doen, laat staan geweigerd om een wedstrijd te spelen. Bij mijn huidige club lopen spelers om de drie tot vijf minuten warm en we wisselen elkaar continu af", legt Pérez uit. West Ham United nam hem afgelopen zomer over van Arsenal.

"Op het moment dat Marko (Arnautovic, red.) geblesseerd raakte, was ik net weer op de bank gaan zitten na mijn warming-up", vervolgt de dertigjarige spits. "De coach riep me om erin te komen, maar hij realiseerde zich dat Michail Antonio aan zijn warming-up bezig was en er sneller in kon komen. Dat heeft zijn beslissing veranderd. Het beeld waarin ik praat met de keeperstrainer is verkeerd geïnterpreteerd."

"Ik heb daar niet geweigerd om in te vallen, maar hem alleen de situatie uitgelegd. Als professional accepteer ik deze beslissing en ik blijf hard werken om zoveel mogelijk minuten te kunnen spelen", besluit Pérez. Manuel Pellegrini, manager van West Ham United, reageerde zondag na de wedstrijd al op het voorval: "Toen Marko geblesseerd raakte, riep ik Lucas omdat hij aan het warmlopen was. Maar toen ik die kant uitkeek, zag ik hem op de bank zitten en Antonio was er ondertussen al klaar voor. Daarom bracht ik hem. Anders had Lucas opnieuw moeten warmlopen."

 
Premier League
 
West Ham United
 
Arsenal
 
Everton
 
Lucas Pérez Martinez

Poll
Vind jij dat Lucas Pérez een basisplaats moet hebben bij West Ham United?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties