Garry Rodrigues zet Galatasaray op juiste spoor; Schalke en Porto delen punten

Galatasaray - Lokomotiv Moskou 3-0
Voor Galatasaray betekende de wedstrijd in het eigen Türk Telekom Stadion na twee seizoenen afwezigheid een terugkeer in de Champions League en Cim Bom had weinig tijd nodig om die rentree luister bij te zetten met een doelpunt. Rodrigues kreeg de bal met slechts negen minuten op de klok namelijk aan de linkerkant, sneed vervolgens naar binnen en schoot vervolgens van net buiten de zestien via Guilherme hard raak. Emre Akbaba en Rodrigues kregen daarna aardige kansen om de voorsprong verder uit te breiden, terwijl de bezoekers zich via een kopbal van Jefferson Farfán een paar minuten voor de rust ook in aanvallend opzicht lieten zien.

Na de onderbreking had Aleksei Miranchuk de gelijkmaker op de schoen, maar Fernando Muslera stond op de goede plek om het leer uit zijn doel te houden. Galatasaray nam na dit waarschuwingsschot het heft echter in handen en ging nadrukkelijk op zoek naar de 2-0. Nadat Younès Belhanda in eerste instantie nog werd gestuit door Guilherme, was het een paar minuten later Eren Derdiyok die de voorsprong toch wist te verdubbelen. In de slotfase moesten de Turken na een tweede gele kaart voor Papa Ndiaye nog door met tien man, maar dat weerhield Galatasaray er niet van nog verder uit te lopen. Guilherme veroorzaakte diep in de blessuretijd een strafschop en Selçuk Inan liet het buitenkansje niet liggen.

Schalke 04 - FC Porto 1-1
Een handsbal van Naldo leidde na ruim tien minuten spelen al tot de eerste grote mogelijkheid voor FC Porto, aangezien Alex Telles aan mocht treden voor een strafschop. Ralf Fährmann hield de bal echter uit zijn doel en kreeg in het restant van de eerste helft niet veel meer te doen. In de tweede helft volgde een tweede goede kans voor Porto, maar een poging van Felipe belandde in de handschoenen van de doelman. Riechedly Bazoer, die op de tribune plaats moest nemen, zag vervolgens hoe Breel Embolo de thuisploeg na een dik uur spelen op voorsprong zette en Schalke zo in een zetel hielp. Die Knappen slaagden er echter niet in om die voorsprong over de finishlijn te tillen, aangezien Naldo met nog een kwartier te gaan opnieuw een penalty veroorzaakte en Otavio oog in oog met Fährmann niet faalde.