Lyon straft fouten City genadeloos af en stunt in Manchester

Voor Memphis Depay betekende het zijn terugkeer in Manchester. De Oranje-international had tussen 2015 en 2017 geen potten weten te breken in de Premier League en heeft zijn loopbaan inmiddels nieuw leven ingeblazen bij de Franse topclub. De aanvaller begon tegen the Citizens in de punt van de aanval en na 25 minuten spelen zag hij van dichtbij hoe Cornet slordig balverlies van Manchester City genadeloos afstrafte. Fekir ging er op de linkerflank vandoor en zijn voorzet ging aan Depay voorbij, maar vond bij de tweede paal de voet van Cornet nadat Fapian Delph er niet in slaagde de bal weg te werken. De rechtshalf van Lyon schoot de bal achter doelman Ederson.

Vlak voor rust slaagde Lyon erin om de voorsprong te verdubbelen. Fernandinho ging in de fout op het middenveld en zag Fekir er met de bal vandoor gaan. De aanvaller haalde de trekker over en schoot vanaf twintig meter van het doel hard raak: 0-2. De verbazing was af te lezen op het gezicht van Pep Guardiola, die door een schorsing plaats moest nemen op de tribune. Eerder werd een doelpunt van Raheem Sterling nog afgekeurd wegens buitenspel.

Na rust ging Manchester City op jacht naar de aansluitingstreffer, maar liep het daarbij bijna in het mes. Depay was na een uur spelen dicht bij de 0-3, maar zijn schot raakte de paal. In de 66ste minuut kwam Manchester City terug in de wedstrijd. Leroy Sané ging twee verdedigers van Lyon voorbij en vond in het strafschopgebied Bernardo Silva, die de 1-2 maakte. Na de goal van de Portugees trok City de teugels nog harder aan en werd Lyon volledig teruggedrongen. Kyle Walker kreeg een goede mogelijkheid vanuit een vrije trap, maar zijn inzet ging over. Sergio Agüero en Sanékregen eveneens kansen, maar ook zij hadden hun vizier niet op scherp staan.