RB Leipzig slikt in eigen huis nederlaag in 'Bruderduell' met FC Salzburg

Na het klinken van het rustsignaal daalde een fluitconcert neer over de spelers van Leipzig. Het bezoek uit Salzburg was in eerste 45 minuten gretiger in de onderlinge duels en creatiever zodra men in balbezit was. Het team van Marco Rose kwam in slechts drie minuten tijd tweemaal tot scoren en leek daarmee de basis voor een makkelijke zege op Duitse bodem te leggen.

In de twintigste minuut verscheen de 0-1 op het scorebord. Na een slechte terugspeelbal van Stefan Ilsanker zag Dayot Upamecano hoe zijn eigen doelman Yvon Mvogo zijn eigen inzet half keerde, maar Munas Dabbur kopte vervolgens de openingsgoal binnen. Drie minuten later faalde Leipzig opnieuw in defensief opzicht. Salzburg mocht rondom en in het strafschopgebied naar hartenlust combineren en het was uiteindelijk Amadou Haidara die het voorbereidende werk van Andreas Ulmer koel en van dichtbij kon afronden: 0-2.

Leipzig rechtte na de onderbreking echter de rug en vocht zich terug in de wedstrijd, al had men geluk dat een inzet van Dabbur in de 55e minuut tegen de buitenkant van de paal ging. Toch verscheen twintig minuten uit het niets de 1-2. Andreas Ulmer verspeelde de bal in zijn eigen strafschopgebied aan Konrad Laimer, die diagonaal de nadelige marge verkleinde. Acht minuten voor tijd nivelleerde Leipzig de tussenstand. Uit een voorzet van Kevin Kampl kopte Yussuf Poulsen de 2-2 binnen. Dat was echter niet de eindstand. Na voorbereidend werk van invaller Zlatko Juzunovic en Hannes Wolf schoot een andere invaller, Fredrik Volbrandsen, het leer via de binnenkant van de paal tegen de touwen: 2-3.