Mourinho vernietigend: 'Het is iets wat je als kind leert in de jeugdopleiding'
Zaterdag, 22 september 2018 om 18:54 • Demen BulbulLaatste update: 20:00

Manchester United liet zaterdagmiddag op eigen veld twee dure punten liggen tegen Wolverhampton Wanderers (1-1). Het elftal van manager José Mourinho nam nog wel de leiding door een doelpunt van Fred, maar João Moutinho bezorgde de bezoekers in de tweede helft alsnog een punt. Mourinho is vernietigend over het optreden zijn ploeg.

"We hebben niet goed gespeeld en het resultaat is ook niet goed. Het is een terecht resultaat", vertelt de Portugees op de persconferentie. "Wolverhampton verdiende een punt, want ze speelden zoals ikzelf graag speel, alsof het een WK-finale was. Ik zie mijn ploeg graag iedere wedstrijd met die mentaliteit spelen, maar vandaag was dat niet het geval. De mentaliteit van de teams maakte het verschil vandaag."

Mourinho stelt dat de spelers van Manchester United simpelweg niet over de juiste mentaliteit beschikte. "Het is iets wat je als kind leert in de jeugdopleiding. Je moet het maximale geven, met maximale focus", vervolgt hij. "We weten allemaal dat we in deze competitie niet op twintig procent kunnen spelen. We begonnen matig en hadden het geluk eerder te scoren dan zij. We begonnen de tweede helft ook in een te laag tempo, waarna het tegendoelpunt volgde. We reageerden, maar we ontbeerden creativiteit en scherpte voorin. Het was simpelweg niet genoeg."

Voor Manchester United kwam er met het gelijkspel een einde aan een reeks van drie gewonnen wedstrijden. Afgelopen woensdag imponeerde het elftal van Mourinho nog met een 0-3 overwinning op het Zwitserse Young Boys in de groepsfase van de Champions League. "Ik kan het verschil in mentaliteit van de spelers niet verklaren, want ik heb nooit een andere mentaliteit. Het is voor mij moeilijk te verklaren", aldus Mourinho.

 
Premier League
 
Manchester United
 
Wolverhampton W.
 
José Mourinho
 
Fred

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties