Bayern München heeft Robben niet nodig tegen mak Schalke 04

Trainer Niko Kovac van Bayern voerde vijf wijzigingen door ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen Bayer Leverkusen, die met 3-1 werd gewonnen. Onder meer Arjen Robben moest plaatsnemen op de bank; hij werd vervangen door Franck Ribéry. Schalke hoopte voor het eerst dit seizoen minstens een punt te pakken, maar werd al gauw met de neus op de fieten gedrukt. In de achtste minuut liep James Rodríguez na een corner van Joshua Kimmich voorbij voormalig Bayern-verdediger Sebastian Rudy, waarna de Colombiaan raak kopte in de rechterhoek: 0-1.

Halverwege de eerste helft sloeg Rodríguez bijna opnieuw toe. Robert Lewandowski speelde zijn bewaker door de benen en bediende Rodríguez, die Ralf Fährmann hoopte te verrassen met een lobje. De keeper kon de bal echter nog wegtikken. Schalke speelde een frustrerende eerste helft, waarin het weinig balbezit had en vooral op de vleugels werd overlopen door Kimmich en David Alaba. Hoewel de ruststand nog perspectief bood, was het veldspel in de eerste helft weinig hoopgevend voor het elftal van Domenico Tedesco.

Vier minuten na rust had Rodríguez er 0-2 van moeten maken. De spelmaker kon op aangeven van Thomas Müller afronden in een leeg doel, maar faalde. Aan de overzijde knikte Breel Embolo maar net naast het doel van Manuel Neuer: dat was een van de eerste kansen voor Schalke. Het was niet het begin van een opleving. Na een uur trok Alessandro Schöpf aan de noodrem om een vrije kans voor Rodríguez te voorkomen, waarna Bayern een strafschop kreeg en Lewandowski geen fout maakte. Omdat Fährmann een spectaculaire vrije trap van Alaba uit zijn doel hield, bleef het bij 0-2.