Lucius lyrisch over 'verrijking' voor PSV: 'Het ziet er gewoon top uit'
Zondag, 23 september 2018 om 13:10 • Tim SiekmanLaatste update: 13:28

Zondag om 16.45 uur begint in het Philips Stadion de kraker tussen PSV en Ajax. Theo Lucius keek als speler altijd uit naar de confrontatie tussen de twee Nederlandse topclubs. De voormalig verdediger van de Eindhovense club verwacht een wedstrijd met aanvallend voetbal, waarbij PSV als favoriet geldt bij de jeugdtrainer.

"PSV is erg gevaarlijk vanuit de omschakeling. Ze zijn in vorm en ik vind ze erg volwassen overkomen. Ajax zal proberen het spel te maken", zegt Lucius op de site van PSV. De oud-stopper denkt dat het verlies tegen Barcelona (4-0) PSV juist een boost kan geven. "Ik denk niet dat dat een negatieve impact heeft, het geeft juist positieve energie omdat je juist extra gemotiveerd bent om iets recht te kunnen zetten."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

"De duels met Ajax en Feyenoord, dat zijn natuurlijk de echte toppers. Daar wil niemand van verliezen, PSV ook niet. Het is haat en nijd, het is oorlog. De druk van buitenaf is zoveel groter. Iedereen leeft mee: spelers, supporters, de pers. Er heerst altijd een andere spanning en die is voelbaar bij iedereen", aldus Lucius, die tussen 2000 en 2005 samenspeelde met Mark van Bommel, tegenwoordig trainer van PSV.

"Hij doet het echt fantastisch. Zijn kracht is dat hij iedere wedstrijd hetzelfde benadert, dat had hij als speler ook al. Of hij nou tegen Ajax speelde of tegen bijvoorbeeld MVV: Mark gedroeg zich nooit anders, hij is gewoon zoals hij is." Lucius stelt dat ook de fans Van Bommel als 'een verrijking' zien: "In zijn enthousiasme, met zijn spel, het ziet er gewoon top uit. Er wordt in bepaalde wedstrijden veel hoger druk gezet en opportunistischer gespeeld, dat ziet het publiek graag."

 
Eredivisie
 
PSV
 
Mark van Bommel
 
Theo Lucius

Poll
Wat verwacht jij van PSV-Ajax?
Winst PSV
Winst Ajax
Gelijkspel
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties