Update: Rossi ontloopt dopingschorsing en krijgt waarschuwing
Maandag, 1 oktober 2018 om 17:25 • Gijs FreriksLaatste update: 17:23

Giuseppe Rossi hangt mogelijk een schorsing boven het hoofd. De aanvaller testte vorig seizoen na de wedstrijd tussen Benevento en Genoa positief op het middel dorzolamide, een zogenoemde koolzuuranhydraseremmer. Dit middel kan in theorie gebruikt worden om eventuele verboden middelen te maskeren.

Rossi moet zich op 1 oktober verantwoorden voor de dopingautoriteiten. In een persverklaring hebben hij en zaakwaarnemer Andrea Pastorello reeds laten weten nergens vanaf te weten: "Ik ben altijd schoon geweest en dit is zo'n zaak die geseponeerd zou moeten worden. De positieve test is bereikt door onvrijwillige besmetting", klinkt het.

Dorzolamide wordt ook gebruikt in oogdruppels en waarschijnlijk is dat de reden van de positieve test van de 31-jarige Rossi. "Rossi heeft gele kaarten gekregen voor overtredingen en is nooit ergens anders voor bestraft", aldus zijn zaakwaarnemer. Rossi is 'buitengewoon boos', maar werkt volgens zijn agent volledig mee met het onderzoek.

Giorgio Perinetti, de algemeen directeur van Genoa, is eveneens overtuigd van de onschuld van de 29-voudig international van Italië. "Hij is een goudeerlijke speler. Dit moet een misverstand zijn." Rossi speelde sinds december 2017 voor Genoa en vertrok na het afgelopen seizoen uit Genua. De linkspoot zit nu zonder werkgever.

Update 1 oktober 17.25 uur - Rossi ontloopt dopingschorsing en krijgt waarschuwing
Giuseppe Rossi wordt niet geschorst vanwege dopinggebruik. De aanvaller testte vorig seizoen na de wedstrijd tussen Benevento en Genoa positief op het middel dorzolamide, maar de dopingautoriteiten hebben besloten de 31-jarige Rossi slechts een waarschuwing te geven. Momenteel zit de voormalig international van Italië zonder club.

 
Serie A
 
Genoa
 
Giuseppe Rossi

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties