Icardi maakt eindelijk eerste goal en helpt Inter aan derde zege op rij

Het duel was wellicht heel anders afgelopen als Kevin Mirallas, die zijn basisdebuut maakte, na vier minuten spelen iets meer geluk had gehad. De inzet van de aanvaller ging tegen de paal, waarna het leer via de schouder van Samir Handanovic naast ging. Het was vervolgens Inter, dat met Stefan de Vrij in de basis aantrad, dat zich niet onbetuigd liet. Een volley van Antonio Candreva ging over, Mauro Icardi schoot recht op Alban Lafont af en een inzet van Ivan Perisic ging nipt naast.

Het antwoord van Fiorentina was een grote kans voor Giovanni Simeone. De aanvaller ontsnapte aan de buitenspelval na een pass van Federico Chiesa en dwong Handanovic tot een redding in extremis. Op slag van rust kreeg Inter een strafschop na een door de videoscheidsrechter beoordeelde handsbal van Vitor Hugo. Icardi faalde niet en maakte vanaf elf meter zijn eerste Serie A-doelpunt van het seizoen: 1-0.

De voorsprong van Inter verdween in de 53e minuut: Milan Skriniar veranderde een inzet van Chiesa en verschalkte daarmee zijn eigen doelman. Onder leiding van de goed ingevallen Marko Pjaca zocht Fiorentina naar een beter resultaat, maar het was Inter dat tegen de verhouding wederom op voorsprong kwam. In de 77e minuut leidde een snelle ingooi tot een één-twee tussen Icardi en Danilo D'Ambrosio, waarna laatstgenoemde de bal keurig achter Lafont werkte. Dat was de genadeklap voor la Viola.