'In die tijd had ik hem voor me, dat was toen de beste rechtsback ter wereld'
Vrijdag, 28 september 2018 om 11:22 • Chris MeijerLaatste update: 11:44

Martín Montoya verruilde Valencia afgelopen zomer voor Brighton & Hove Albion. De 27-jarige vleugelverdediger is een jeugdproduct van Barcelona en kwam tot 67 wedstrijden in het eerste elftal van de Catalanen. Montoya zegt in gesprek met Sky Sports nog altijd warme herinneringen te bewaren aan Barça.

"In mijn ogen is Barcelona de beste club ter wereld. Ik ben daar begonnen toen ik negen jaar oud was. Het is heel speciaal om voor de club te kunnen spelen waarvan je fan bent. Ik heb een hele goede basis gekregen bij Barcelona", aldus Montoya, die bij Barcelona nooit uitgroeide tot vaste waarde. "In die tijd had ik Dani Alves voor me, dat was toen de beste rechtsback ter wereld. Hij was een perfect voorbeeld, ik heb heel veel van hem geleerd."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

"Maar zijn aanwezigheid betekende dat het voor mij lastig was om speeltijd te krijgen", vervolgt de vleugelverdediger. Hij werkte bij Barcelona samen met Josep Guardiola, die hij dit seizoen in Engeland weer zal treffen. "Hij is een geweldige manager en is erg belangrijk voor mij geweest. Pep is iemand die op de training veel uitlegt en probeert om elke speler individueel wat bij te brengen. Hij vertelt heel duidelijk wat je nog zou kunnen verbeteren om belangrijker voor het team te zijn."

Montoya, die verder voor Internazionale, Real Betis en Valencia speelde, merkt een groot verschil tussen de Premier League en LaLiga. "In Engeland is het spel fysieker. Wat me het meest verrast heeft, is dat in iedere wedstrijd op het allerlaatste moment nog iets kan gebeuren. In een aantal minuten kan een wedstrijd volledig omkeren. Daarom is de Premier League leuker om te kijken, denk ik. Het spel in LaLiga gaat sneller, de intensiteit is hoger."

 
Brighton & Hove Albion
 
Barcelona
 
Martín Montoya
 
Josep Guardiola
 
Dani Alves

Poll
Snap jij dat Martín Montoya geen vaste waarde is geworden bij Barcelona?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties