Update: 'Samuel Umtiti komt door operatie pas volgend jaar weer in actie'
Donderdag, 11 oktober 2018 om 13:44

Barcelona moet het lange tijd stellen zonder Samuel Umtiti, zo meldt AS vrijdagmiddag. De Spaanse krant claimt dat de verdediger enkele maanden buitenspel kan staan vanwege knieproblemen. De Catalaanse grootmacht bevestigt dat Umtiti kampt met problemen aan zijn linkerknie, maar de ernst van de kwetsuur is nog niet vastgesteld.

Umtiti was vrijdag niet aanwezig bij de training van Barcelona. Naar verluidt heeft de Fransman zijn kniebanden beschadigd en moet hij sowieso de thuiswedstrijd van zaterdag tegen Athletic Club aan zich voorbij laten gaan. Woensdag is de wereldkampioen ook niet inzetbaar bij het Champions League-duel met Tottenham Hotspur, aangezien hij bij de wedstrijd tegen PSV een rode kaart pakte.

Meer: ‘Barcelona denkt aan vier namen na afwijzing uit Amsterdam’ | ‘Barcelona beoordeelt winterse komst De Ligt als onmogelijk’

AS analyseert dat trainer Ernesto Valverde zodoende nog maar drie volwaardige centrale verdedigers tot zijn beschikking heeft, namelijk Gerard Piqué, Clément Lenglet en Thomas Vermaelen. Barcelona is in LaLiga momenteel gedeeld koploper, samen met Real Madrid. Beide topclubs hebben dertien punten verzameld uit zes competitiewedstrijden.

Update 11 oktober 13.44 uur – 'Samuel Umtiti komt door operatie pas volgend jaar weer in actie'
Samuel Umtiti is tot aan het begin van 2019 uitgeschakeld, zo meldt Sport donderdagmiddag. De Franse verdediger moet zich naar verluidt laten opereren aan zijn knie vanwege een ernstige blessure. Eerder meldde AS al dat Umtiti langdurig uit de roulatie zou zijn, waarbij de schatting was dat de verdediger 'enkele maanden' buitenspel zou staan.

 
Meer video's
 
LaLiga
 
Barcelona
 
Samuel Umtiti
 
Ernesto Valverde

Poll
Verwacht jij dat Barcelona dit seizoen landskampioen wordt?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties