Werder loopt koppositie mis; Weghorst is belangrijk voor Wolfsburg

VfB Stuttgart - Werder Bremen 2-1
Davy Klaassen stond in de basis en begon met Werder heel aardig aan de wedstrijd. Na negentien minuten kwam echter de thuisploeg op voorsprong: Klaassen leed balverlies waarna Stuttgart via Anastasios Donis naar de 1-0 counterde. Het werd voor Werder erger toen men met tien man verder moest, want Milos Veljkovic pakte na 37 minuten zijn tweede gele kaart. In de tweede helft was de eerste grote kans desondanks voor Werder: Maximilian Eggestein raakte de paal. Na 68 minuten was het alsnog raak: Ron-Robert Zieler verkeek zich op een ingooi van zijn back en gaf Werder de 1-1 cadeau. Claudio Pizarro raakte in het vervolg ook nog het aluminium, maar de goal viel aan de andere kant. Gonzalo Castro was het eindstation van een counter en bezorgde die Schwaben de zegepraal.

VfL Wolfsburg - Mönchengladbach 2-2
Wolfsburg keek snel achter de feiten aan. Binnen zeven minuten maakte Alassane Pléa er na voorbereidend werk van Florian Neuhaus 0-1 van, maar vijf minuten later trokken die Wölfe de stand gelijk. Renato Steffen pikte een afvallende bal op en schoot droog raak. Na twintig minuten leek Wolfsburg via Wout Weghorst op 2-1 te komen, maar die treffer werd vanwege een overtreding afgekeurd. In de tweede helft scoorde de spits alsnog, na een lage voorzet vanaf de rechterflank. Thorgan Hazard had Borussia Mönchengladbach daarvoor nog op 1-2 gezet en dus eindigde het duel in een 2-2 gelijkspel. Paul Verhaegh bleef op de bank zitten en Jeffrey Bruma ontbrak vanwege blessureleed in de selectie.

Schalke 04 - FSV Mainz 1-0
Schalke was gebrand om weer eens drie punten te pakken en begon goed. Alessandro Schöpf zette de ploeg uit Gelsenkirchen na twaalf minuten met een kopbal op voorsprong: 1-0. Na een kwart wedstrijd was men dicht bij de margeverdubbeling toen een verdediger van Mainz een voorzet van Amine Harit bijna in het eigen doel werkte. Later mikte Evgen Konoplyanka rakelings naast. Na rust kregen beide partijen enkele mogelijkheden, maar het voornaamste doelgevaar kwam van Konoplyanka, die na 73 minuten de lat raakte. Schalke trok de minimale voorsprong over de streep en de opluchting was dan ook groot in de Veltins Arena. Jean-Paul Boëtius viel na 83 minuten in bij FSV Mainz.

TSG Hoffenheim - RB Leipzig 1-2
De eerste helft in de Rhein-Neckar-Arena, waar Justin Hoogma aan het startsignaal verscheen, eindigde doelpuntloos, maar de eerste 45 minuten waren zeker spannend. Ishak Belfodil kopte de bal in de negentiende minuut op de lat en op slag van rust werd nog tweemaal het aluminium getroffen. Via Oliver Baumann eindigde een inzet van Kevin Kampl op de lat en een van richting veranderd schot van Timo Werner ging tegen de paal. Na de onderbreking sloeg het bezoek twee keer toe. Yussuf Poulsen rondde in de 53e minuut een pass van Werner af en twintig minuten later pikte hij opnieuw een doelpunt mee, door bij de tweede paal een pass van Kampl te verzilveren. Hoffe deed met een rake strafschop van Andrej Kramaric nog wat terug, maar kwam niet verder meer. Leipzig neemt nu een zesde plaats in.

1. FC Nürnberg - Fortuna Düsseldorf 3-0
Het team van trainer Michael Köllner gebruikte zijn beste fase in de eerste helft om aan de leiding te gaan. Na een overtreding van Ngandoli Lubebakio op Tim Leibold schoot Hanno Behrens de bal vanaf elf meter hoog achter doelman Michael Rensing, in minuut 28: 1-0. Der Club trok het duel in het tweede bedrijf naar zich toe. Na een lange bal van Behrens kopte Adam Bodzek de bal richting zijn eigen doel, waardoor Mikael Ishak alleen op Rensing af kon gaan en voor de 2-0 kon zorgen. Twaalf minuten voor tijd completeerde Federico Palacios een counter: 3-0. FC Nürnberg heeft nu acht punten; Fortuna drie minder.