De Jong en Malen redden sober PSV op moeizame avond

NAC leek op voorhand de ideale opponent voor PSV in aanloop naar het duel van woensdagavond met Internazionale. De Bredanaars verloren vijf van hun zes competitiewedstrijden dit seizoen en werden afgelopen dinsdag ook nog eens uit de KNVB Beker gegooid door RKC Waalwijk. Het elftal van trainer Mitchell van der Gaag verweerde zich echter bijzonder kranig en wist het aanvalsspel van PSV in de eerste helft nagenoeg volledig te ontregelen.

De koploper begon de wedstrijd in een te laag tempo en zette Benjamin van Leer nauwelijks aan het werk in het eerste bedrijf. De van Ajax gehuurde doelman keerde na ruim twintig minuten voetballen eenvoudig een vrije trap van Gastón Pereiro, maar verder werd hij voor rust niet op de proef gesteld door PSV. Het elftal van Van Bommel kende zo een teleurstellende eerst helft, maar drie minuten na de onderbreking viel alsnog de 0-1.

Een voorzet vanaf de linkerflank van Angeliño werd onderweg van richting veranderd, waarna De Jong van dichtbij kon binnen tikken. Die treffer bleek NAC wakker te schudden. De formatie van Van der Gaag voerde de druk richting het doel van Jeroen Zoet vrijwel onmiddellijk op en kreeg kort na het doelpunt van De Jong een uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker. De in de tweede helft sterk spelende Gervane Kastaneer bediende Mitchell te Vrede, waarna de spits op de voeten van Zoet schoot.

Kort daarna claimde NAC een strafschop: Nick Viergever kreeg de bal in zijn eigen strafschopgebied op de arm, maar arbiter Dennis Higler weigerde het leder op de stip te leggen. Een kwartier voor tijd kwam PSV opnieuw met de schrik vrij, nadat een poging van Anouar Kali op de bovenkant van de lat belandde. Aan de overzijde scheerde een schot van Steven Bergwijn nog voorbij het doel, voordat invaller Malen op aangeven van Bergwijn in blessuretijd de buit veilig stelde voor PSV.