De Jong in de clinch met Kali: 'In de wedstrijd ging het de hele tijd al zo'
Zaterdag, 29 september 2018 om 21:24 • Daniel Cabot KerkdijkLaatste update: 21:46

PSV boekte zaterdagavond een moeizame overwinning op bezoek bij NAC Breda. De Eindhovense club won in het Rat Verlegh Stadion met 0-2. Luuk de Jong maakte kort na rust de openingstreffer. NAC kreeg daarna de nodige kansen, maar in blessuretijd maakte Donyell Malen 0-2 namens PSV. Door de winst is de ploeg van Mark van Bommel na zeven duels nog altijd zonder puntenverlies.

Een terechte zege, zo oordeelt Van Bommel op de clubsite van PSV. "Op basis van werklust, karakter, inzet en geloof geef ik mijn ploeg een acht en half", benadrukte de oefenmeester, die het niet eens was met de analyse dat PSV niet goed speelde. "Het moeilijke aan dit soort wedstrijden is geduld hebben. Geduld is niet langzaam spelen, maar op de juiste momenten de juiste keuzes maken."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

"Het was heel moeilijk om de juiste spelers in balbezit te krijgen, voor rust lukte dat een paar keer. In de tweede helft werden zijn wat vermoeider, toen lukte het beter." NAC wilde aan het begin van de tweede helft, kort na de 0-1, een strafschop. Scheidsrechter Dennis Higler legde de bal na hands van Nick Viergever echter niet op de stip. "Eigenlijk wilde ik geen risico nemen en de bal in één keer wegtrappen. Maar de bal stuiterde verkeerd", verklaarde de verdediger in gesprek met FOX Sports.

"De bal kwam ongelukkig op mijn arm of hand. Dat was onbewust. Op een gegeven moment was wel duidelijk dat de videoarbiter er niet meer tussen zou komen." De Jong kreeg het na afloop aan de stok met Anouar Kali, die verhaal wilde halen bij de aanvaller en door zijn ploeggenoten moest worden tegengehouden. De Jong zit er niet mee. "In de wedstrijd ging het de hele tijd al zo, een beetje bakkeleien met iedereen. Die emotie hoort er soms bij. NAC knokte voor elke meter, het is niet altijd makkelijk om daar in zo'n wedstrijd vol in mee te gaan. Ze provoceren, doen alles. Uiteindelijk hebben we denk ik heel weinig weggegeven."

 
Eredivisie
 
PSV
 
NAC Breda
 
Luuk de Jong
 
Mark van Bommel

>
Eredivisie
NAC Breda
0
2
PSV
Zaterdag, 29 september 2018 om 18:30
Poll
Denk jij dat PSV de landstitel zal prolongeren?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
00:00
00:00
Mohamed Mallahi liet Ajax en PSV schieten voor een doorbraak in zijn stad
1
   
23:41
23:41
Van der Vaart: 'Marc Overmars gaat denk ik niet naar Newcastle'
156
   
23:30
23:30
Koopmeiners maakt indruk op Old Trafford: 'Nu al een leider'
12
   
22:57
22:57
Van Bommel mag niet klagen met resultaat bij Lille tegen Sevilla
21
   
22:54
22:54
Chelsea ziet Lukaku én Werner uitvallen op verder zorgeloze avond
38
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties