De Jong volgt Brands definitief op en tekent voor vier jaar bij PSV
Maandag, 1 oktober 2018 om 18:12 • Yanick VosLaatste update: 19:30

John de Jong is definitief aangesteld als technisch manager van PSV. Tot op heden vervulde de oud-voetballer deze functie op interim-basis, maar maandag heeft hij zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract in Eindhoven. De Jong is in het Philips Stadion de opvolger van Marcel Brands, die afgelopen zomer de overstap maakte naar Everton.

De 41-jarige De Jong is al achttien jaar werkzaam bij PSV. Nadat hij in 2008 een punt zette achter zijn loopbaan als profvoetballer, ging hij daarna aan de slag als scout voor de club uit Eindhoven. Sinds 2013 was hij de hoofdscout van PSV en hij kent de club dan ook goed. Zijn nieuwe contract gaat met terugkwerkende kracht in per 1 september, zo laat de club weten via de officiële kanalen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

De clubleiding en Raad van Commissarissen hebben volgens PSV 'vol overgave' voor De Jong gekozen. "Na het vertrek van Marcel Brands (naar Everton, red.) hebben we bewust gekozen voor John als opvolger ad-interim", reageert algemeen directeur Toon Gerbrands. "John wist als hoofdscout tot in detail wat de technische plannen waren en dat is essentieel gebleken bij het invullen van zowel de staf als de selectie."

"Hij heeft deze flinke vuurproef met verve doorstaan", vervolgt Gerbrands. "Die drie maanden waarin John op interim basis werkte, hebben ons geleerd dat hij ook voor de toekomst de ideale technisch manager voor PSV zou zijn. In zo'n dynamische periode ben je als directie op elkaar aangewezen en leg je de basis voor een duurzame samenwerking. Zijn aanstelling past perfect binnen onze visie. John heeft in de voorbije jaren intensief met zijn voorganger Marcel Brands meegekeken en hem ondersteuning geboden. Hij is op een goede manier bekend geraakt met dit complexe vakgebied."

De Jong is enthousiast en kijkt uit om verder te gaan bij PSV in een strategische rol. "Ik krijg van PSV de ruimte om deze functie op mijn manier in te vullen. Mijn focus zal liggen op het spelersbeleid bij de A-selectie en de jeugdopleiding, vanzelfsprekend in nauw overleg met mensen als hoofdtrainer Mark van Bommel en hoofd opleiding Ernest Faber. Daarnaast zal ik ook veel blijven scouten, in binnen- en buitenland."

 
Eredivisie
 
PSV
 
Marcel Brands
 
Marcel Brands
 
Everton

Poll
Goede zet van PSV?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties