Stap naar Italiaanse topclub van de baan: 'Guardiola zei dat hij mij nodig had'
Vrijdag, 5 oktober 2018 om 12:30 • Tim SiekmanLaatste update: 11:52

Pablo Zabaleta is mogelijk aan zijn laatste seizoen in Engeland bezig. De 33-jarige vleugelverdediger ligt bij West Ham United nog tot volgend jaar zomer onder contract en in gesprek met Sky Italia zegt de veteraan uit Argentinië dat hij een stap naar de Serie A zeker niet uitsluit, aangezien hij graag in Italië wil voetballen.

Zabaleta was sinds 2008 actief bij Manchester City en pas na negen seizoenen verliet de routinier de Engelse topclub om zich aan te sluiten bij the Hammers. "Ik was in het verleden al dicht bij een stap naar AS Roma", geeft Zabaleta aan. "Ze boden mij een driejarig contract aan en ik dacht dat het een positieve ervaring voor mij zou zijn."

Josep Guardiola nam in 2016 het roer over bij the Citizens en Zabaleta zei dat de manager hem graag in Manchester wilde houden. "Guardiola nam het stokje over bij Manchester City en hij zei dat hij mij nodig had. Dus uiteindelijk ben ik gebleven en ben ik niet naar Roma gegaan. Ik nam die beslissing met mijn hart. Maar ik behoud altijd de gedachte dat ik op een dag in Italië wil spelen."

 
Premier League
 
Manchester City
 
AS Roma
 
West Ham United
 
Pablo Zabaleta

Poll
Verwacht jij dat Pablo Zabaleta zijn loopbaan afsluit in Engeland?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties