Cocu grijpt hard in en zet drie routiniers uit selectie
Vrijdag, 5 oktober 2018 om 19:31

Twee dagen voor de thuiswedstrijd tegen runner-up Medipol Basaksehir heeft Phillip Cocu de bezem door de selectie van Fenerbahçe gehaald. De trainer heeft besloten om doelman annex aanvoerder Volkan Demirel, middenvelder Nabil Dirar en Aatif Chahechouhe voor onbepaalde tijd te schorsen.

De club uit Istanbul vertelt niet waarom Cocu het drietal voorlopig niet nodig heeft, maar vermoedelijk gaat het om disciplinaire sancties. De 36-jarige Volkan speelt sinds 2002 voor Fenerbahçe en stond in bijna vijfhonderd wedstrijden onder de lat bij De Gele Kanaries. Hij won onder meer vijf landstitels en drie nationale bekers.

Meer: Cocu blijft op vijftiende plek met Fenerbahçe na nieuw puntenverlies | ‘Als Ajax vijftiende zou staan, dan zou het ook rumoerig zijn’

De 32-jarige Dirar kwam vorig jaar zomer over van AS Monaco en kwam dit seizoen nog maar twee keer in actie in de Süper Lig. Bovendien werd de Marokkaans international niet ingeschreven voor de Europa League, het toernooi waarin Fenerbahçe donderdag met 2-0 wist te winnen van Spartak Trnava. De 32-jarige Aatif kan wél spelen in de Europa League.

De voormalig international van Marokko zat tegen Spartak Trnava echter niet bij de selectie en staat in het huidige voetbaljaar nog droog. Overigens heeft Cocu ook besloten om afscheid te nemen van drie leden van de technische staf: Turgay Altay, Murat Öztürk en Alper Asci. Ook op het vertrek van dit trio gaat Fenerbahçe in het statement niet inhoudelijk in.

 
Spor Toto Süper Lig
 
Fenerbahçe
 
Phillip Cocu
 
Aatif Chahechouhe
 
Nabil Dirar

>
Süper Lig
Fenerbahçe
0
0
Medipol Basaksehir
Zondag, 7 oktober 2018 om 17:00
Poll
Denk jij dat Phillip Cocu de Kerst haalt als trainer van Fenerbahçe?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
08:37
08:37
'Na tien duels zal de Eredivisie veroordeeld zijn tot een two horse race'
0
   
08:22
08:22
AZ-talent spiegelt zich na revalidatie aan Van Nistelrooij: 'Een goed voorbeeld'
2
   
08:08
08:08
'Ik ben wel gepolst om te kijken om NAC te helpen, dat wil ik wel'
3
   
07:53
07:53
'Voetballend is Ajax echt beter, op die manier moeten ze Benfica bestrijden'
8
   
07:39
07:39
'Hij laat iedere wedstrijd zien waarom PSV hem heeft aangetrokken'
10
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties