PSV loopt met dank aan dubbelslag van Lozano uit naar ruime zege

PSV en VVV tastten elkaar in het eerste kwartier wat af en de eerste serieuze kans was voor de thuisploeg. Gastón Pereiro raakte de bal echter niet vol en gleed het leer tegen verdediger Jerold Promes aan. Even later, na negentien minuten, hadden de bezoekers uit Limburg eigenlijk op voorsprong moeten komen. Ralf Seuntjens dook op voor het doel van Jeroen Zoet, maar had te veel tijd nodig en daardoor bleef het 0-0. PSV trok de wedstrijd hierna naar zich toe en nadat De Jong, Steven Bergwijn en Trent Sainsbury kansen hadden gemist, werd het na 34 minuten 1-0.

Na een uitstekende combinatie tussen Pereiro en De Jong werd Hirving Lozano voor het doel gezet en de Mexicaan rondde met zijn linker af. Aan deze treffer gingen overigens vijftien passes vooraf. PSV speelde de helft vervolgens rustig uit. Enkel De Jong zorgde nog voor enige dreiging, maar zijn kopbal na een vrije trap van Lozano werd gekeerd door Lars Unnerstall. Zowel Van Bommel als Maurice Steijn voerde geen wissels door en na de pauze kwam het eerste gevaar van VVV.

Jay-Roy Grot leek te kunnen profiteren van een slordigheidje van Jorrit Hendrix, maar mikte voorlangs. Een paar minuten later had VVV geluk dat men met elf man mocht blijven staan: Promes beging een harde overtreding op Lozano en kwam ervan af met geel. Steijn nam na 55 minuten het zekere voor het onzekere en verving Promes door Roel Janssen. PSV hoopte de marge zo snel mogelijk te verdubbelen, maar VVV hield het relatief goed dicht achterin.

Rondom het uur kreeg PSV twee kansen: Steven Bergwijn trof het zijnet en even later stuitte hij op Unnerstall. Na 64 minuten viel de enigszins bevrijdende tweede treffer: De Jong kopte raak na voorbereidend werk van de uitblinkende Bergwijn. De spits was later dicht bij zijn tweede, maar uit een vrije trap mikte hij naast. Drie minuten voor tijd viel de 3-0: de voor Pereiro ingevallen Érick Gutiérrez schoof de bal binnen na een pass van Bergwijn. Hierna werd het via een strafschop van Lozano ook nog 4-0, na een overtreding op Hendrix.