Geplaagd Vitesse veegt mede dankzij basisdebutant vloer aan met Heracles

Ondanks de nodige personele problemen werkte Vitesse een verdienstelijke wedstrijd af tegen de stuntploeg van Frank Wormuth. De club uit Arnhem schoot sterk uit de startblokken en was al na vijf minuten voetballen bijzonder dicht bij de openingstreffer. Darfalou, in de punt van de aanval de vervanger van de vorige week tegen Feyenoord ernstig geblesseerd geraakte Matavz, zette het hoofd tegen de bal na een voorzet van Vyacheslav Karavaev, maar zijn poging belandde uiteindelijk op de paal.

Kort daarna was het alsnog raak voor Vitesse. Navarone Foor werd op ongeveer 25 meter van het doel bereikt door Alexander Büttner en stuurde de bal vervolgens als een vuurpijl richting de bovenhoek: 1-0. Heracles kreeg in de eerste helft geen grip op het aanvalsspel van Vitesse. Nadat Bryan Linssen eerder al twee goede kansen onbenut had gelaten, tekende Darfalou op slag van rust alsnog voor de verdiende 2-0. De Algerijnse spits rondde beheerst af na werkelijk schitterend voorbereidend werk van Linssen en bezorgde Vitesse zo een riante marge bij rust.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks. Heracles kon amper een vuist maken in Arnhem en ontsnapte na ruim een uur aan een derde tegentreffer. Matus Bero kon inkoppen na een prima voorzet van Büttner, maar zijn kopbal scheerde uiteindelijk voorbij het doel van Janis Blaswich. De doelman van Heracles moest kort erna alsnog voor een derde maal capituleren: Martin Ödegaard bediende Darfalou, waarna de aanvaller succesvol afdrukte voor zijn tweede doelpunt van de middag. Büttner bepaalde daarna met een benutte strafschop de eindstand. In de blessuretijd miste Büttner nog een strafschop.