Babel bereidt goal van Lens voor en gaat in blessuretijd in de fout

Domagoj Vida pakte in de tweede minuut een gele kaart en werd na een klein half uur met een directe rode van het veld gestuurd. De Kroaat maakte hands en Mustapha Yatabaré benutte de daaropvolgende strafschop: 1-0. Besiktas kwam in de eerste helft nauwelijks tot uitgespeelde kansen en Senol Günes greep daarom in. Ricardo Quaresma bleef in de rust in de kleedkamer achter en werd vervangen door Lens.

Na zeven minuten mocht Konyaspor opnieuw aanleggen vanaf elf meter, na een overtreding van Gary Medel. De scheidsrechter bleef na het bekijken van de beelden bij zijn beslissing en zag hoe Yatabaré faalde in de afronding. Besiktas kon blijven geloven in een goed resultaat en was na 55 minuten dicht bij de gelijkmaker: Ryan Babel liet een grote kans onbenut. In de laatste twaalf minuten vielen er toch nog twee treffers.

Vágner Love kopte raak uit een voorzet van Oguzhan Özyakup en later schoot Lens raak na een pass van Babel. Babel liet hierna na om bij een counter de 1-3 te maken en die misser kwam Besiktas duur te staan. In de vierde minuut van de blessuretijd kon Paolo Hurtado bij een hoekschop scoren toen hij aan de aandacht van Babel was ontsnapt. De club uit Istanbul staat nu met vijftien punten op de derde plaats en heeft drie punten minder dan Galatasaray.