Beerensteyn schiet Oranje naar zege en finale van play-offs
Dinsdag, 9 oktober 2018 om 19:47 • Gijs Freriks

De dames van het Nederlands elftal zijn nog twee wedstrijden verwijderd van deelname aan het WK. Het team van Sarina Wiegman zat door de 2-0 zege in Breda op rozen en boekte dinsdag een 1-2 zege op Denemarken. In de finale van de play-offs neemt Oranje het op tegen Zwitserland of België.

Oranje kon bijna niet slechter beginnen in Viborg, want binnen vier minuten stond het 1-0. Dominique Janssen-Bloodworth beging een oliedomme overtreding in het strafschopgebied en Nadia Nadim van Manchester City benutte vervolgens de toegekende penalty: 1-0. Denemarken had nog één treffer nodig om een verlenging uit het vuur te slepen, maar men kon slechts drie minuten genieten van de voorsprong. Toen werd het namelijk 1-1.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Lineth Beerensteyn kopte raak uit een strakke en afgemeten voorzet van Desiree van Lunteren en is nu bij vijf doelpunten betrokken geweest bij haar vijf basisplaatsen in de WK-kwalificatiereeks. Oranje bleef de bovenliggende partij en kreeg goede kansen: Beerensteyn twee mogelijkheden liggen, Sherida Spitse mikte uit een vrije trap naast en na een half uur trof ze zelfs de lat. In de blessuretijd leek Beerensteyn op weg naar de 1-2, maar werd ze teruggefloten omdat het rustsignaal plots had geklonken.

In de tweede helft voetbalde Denemarken nadrukkelijker op de helft van Oranje. Dat leverde enkele uitstekende kansen op: bij een hoekschop werd de paal geraakt, er werd een bal voor de lijn weggehaald en Pernille Harder dook drie keer gevaarlijk op voor het doel van Loes Geurts. De roodhemden verdienden een tweede treffer, maar vonden die niet. In de blessuretijd knalde Beerensteyn na een hoekschop de 2-1 tegen de touwen. Oranje moet nu afwachten welk land men moet uitschakelen voor een plek op het WK in Frankrijk.

 
Nederlands vrouwenteam
 
Lineth Beerensteyn
 
Jackie Groenen
 
Lieke Martens

>
Women's WC Qualification Europe
Denemarken
1
2
Nederlands vrouwenteam
Dinsdag, 9 oktober 2018 om 18:00
Poll
Wie zou jij momenteel eerder in de spits zetten?
Lineth Beerensteyn
Vivianne Miedema
Meer nieuws
   
23:45
23:45
'Chelsea toonde belangstelling, maar AZ hield me aan mijn contract'
2
   
23:43
23:43
Almere City zet hoog in voor opvolger van Gertjan Verbeek
10
   
23:36
23:36
Voetbalpraat verbijsterd: 'Hij zei dat zijn ploeg 6de kon worden in Eredivisie'
12
   
22:41
22:41
Hilarische penalty symboliseert uiterst moeizame zege van Juventus
12
   
22:24
22:24
Tien man Newcastle weten bijna, maar nog steeds niet wat winnen is
14
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties