Update: Benzema is er klaar mee: 'Ik vraag je om mij te vergeten'
Donderdag, 11 oktober 2018 om 11:10

De interlandcarrière van Karim Benzema zit er zo goed als zeker op, zo meldt Noël Le Graët, de voorzitter van de Franse voetbalbond. De spits van Real Madrid is niet meer opgeroepen voor de nationale ploeg sinds de afpersingszaak rond landgenoot Mathieu Valbuena aan het licht kwam. Benzema kwam drie jaar geleden voor het laatst in actie voor les Bleus. Le Graët acht de kans bijzonder klein dat de Franse aanvaller ooit nog het shirt van Frankrijk zal dragen.

Op 8 oktober 2015 speelde Benzema zijn laatste interland. Hij was in de oefenwedstrijd tegen Armenië (4-0) twee keer trefzeker. Daarna liet Deschamps hem links liggen. In een interview met Ouest France laat Le Graët weten dat er al veel eerder een besluit had moeten worden genomen over de interlandloopbaan van Benzema. "Ik heb persoonlijk niets tegen Karim. Hij heeft zich altijd goed gedragen bij de nationale ploeg. Maar ik denk dat hij klaar is bij les Bleus, ook omdat hij al langere tijd niet geheel fit is", zegt hij over de 81-voudig international.

Meer: Karim Benzema maakt reputatie waar in Johan Cruijff ArenA

Benzema ontbrak door de affaire op het EK van 2016 in eigen land en was er ook op het WK in Rusland niet bij. Nooit is er een definitief besluit genomen over een eventueel einde van Benzema bij de nationale ploeg, maar als het aan Le Graët ligt dan heeft Benzema zijn laatste interland gespeeld. "Deze zaak sleept zich al drie of vier jaar voort. We hadden al veel eerder een beslissing moeten nemen, want het zorgde voor erg veel problemen."

Benzema raakte in 2016 betrokken bij een poging om Valbuena te chanteren met een sextape. Hij sprak destijds naar verluidt uit naam van een jeugdvriend, die de sextape van Valbuena in zijn bezit had, met zijn ploeggenoot en zou hem toen ook aangeraden hebben te betalen. Als er geen 150.000 euro aan een vriend van Benzema betaald zou worden, zou de video openbaar gemaakt worden. Toen de rol van Benzema bekend werd, besloot de Franse voetbalbond FFF om de spits te schorsen.

Update 11 oktober 11.10 uur – Benzema is er klaar mee: 'Ik vraag je om mij te vergeten'
Karim Benzema heeft ietwat gelaten gereageerd op de recente uitspraken van Noël Le Graët. De voorzitter van de Franse voetbalbond zei nogmaals dat de spits van Real Madrid waarschijnlijk nooit meer in actie komt voor Frankrijk. "Mr. Le Graet, ik vraag je om mij te vergeten en me met rust te laten", aldus Benzema op Twitter. "Frankrijk is wereldkampioen, dat is de essentie. De rest is onbelangrijk. Dank je."

 
Meer video's
 
Vriendschappelijke interlands
 
UEFA Nations League
 
Frankrijk
 
Real Madrid
 
Karim Benzema

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties