Fenerbahçe-voorzitter Koç onthult bizar complot tegen Cocu
Woensdag, 10 oktober 2018 om 20:14

Fenerbahçe-voorzitter Ali Koç heeft woensdagavond in gesprek met het eigen clubkanaal een aantal bizarre onthullingen gedaan. Hoofdtrainer Phillip Cocu blijkt door Turgay Altay, Murat Ozturk en Alper Asci, leden uit zijn eigen staf, te zijn gesaboteerd. Toen Koç erachter kwam wat er precies speelde, heeft hij keihard ingegrepen door het drietal per direct te ontslaan.

De reden voor het ontslag van het drietal was vooralsnog onduidelijk, maar maandagavond kwam daar verandering in toen Koç enkele choquerende onthullingen deed. "De drie ontslagen trainers hebben alle informatie over spelers, wedstrijden en trainingen gelekt naar een derde partij, inclusief videobeelden", aldus Koç tegenover het clubkanaal, geciteerd door Voetbal International. "Alle informatie en statistieken van vorig seizoen zijn stiekem gewist."

Koç ging ook in op de vraag waarom doelman en tevens clubicoon Volkan Demirel uit de selectie is gezet. De sluitpost zou gebotst zijn met een bestuurslid en assistent Erwin Koeman. 'Volkan Demirel is tijdens een training op Erwin Koeman afgelopen en zocht daarna op schandalige wijze de discussie met Koeman, mij en iemand anders uit het bestuur. Daarom is hij uit de selectie gezet", aldus Koç. Ook Aatif Chahechouhe en Nabil Dirar werden uit de selectie gezet. "Zij waren continu vrolijk, hoe slecht het ook ging. Aatif heeft ook bij spelers en trainers een soort lobby gehouden voor Dirar, die volgens hem moest spelen. Cocu maakte een andere keuze en toen begon Aatif de sfeer te verpesten. Daarom hebben wij ook Aatif en Dirar uit de selectie gezet."

Altay, voorheen veldtrainer bij Fener, was niet blij met de komst van Cocu en zijn Nederlandse assistenten. Met name de komst van Koeman was bij hem tegen het zere been, want hij nam een aantal van zijn taken over. "Daarna hebben de trainers die vanuit vorig jaar nog deel uitmaakten van de technische staf besloten Cocu niet meer te helpen", legt Koç uit. "Verschillende spelers klaagden over vermoeidheid. Zij voelden zich niet fit tijdens de wedstrijden. Dit kwam doordat de fitnesstrainers de informatie over vermoeidheidsklachten niet hebben overgedragen aan de trainer. Er is door de drie ontslagen trainers zo zwaar getraind, dat er zware blessures hadden kunnen ontstaan. Spelers klaagden over die trainingen, maar ook dat werd niet doorgegeven aan Cocu."

De pesterijen gingen nog veel verder, zo vertelt Koç. Hij haalt een bizar incident aan, voorafgaand aan de wedstrijd tegen Besiktas. "Voor de wedstrijd tegen Besiktas lag er plotseling een kleed in de kleedkamer. De drie trainers die later ontslagen zijn, zeiden tegen de spelers dat ze Cocu in dat kleed gingen oprollen na de wedstrijd, om hem terug naar Nederland te sturen. Dit gebeurde nog eens tegen Spartak Trnava. Toen dat verhaal bij mij terecht kwam, heb ik hen meteen ontslagen", aldus Koç, die benadrukte dat Cocu niet hoeft te vrezen voor ontslag. "Cocu blijft honderd procent zeker onze trainer. We laten alle onrust nu achter ons."

 
Spor Toto Süper Lig
 
Fenerbahçe
 
Volkan Demirel
 
Nabil Dirar
 
Phillip Cocu

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties