'Lozano kostte drie tot vier miljoen, het risico was minimaal voor Napoli'
Donderdag, 11 oktober 2018 om 07:39

Napoli heeft een paar jaar geleden de kans laten liggen om Hirving Lozano over te nemen van Pachuca CF, zo claimt Alessandro Monfrecola, een kenner van het Mexicaanse voetbal en tevens iemand die werkt als bemiddelaar bij transfers. Een jaar voordat PSV aan de haal ging met de Mexicaans international, werd Lozano aangeboden bij de club uit de Serie A.

"De zomer voordat Lozano naar PSV ging heb ik hem aangeboden bij Napoli, net als Érick Gutiérrez, die zelf niet wilde", zegt Monfrecola in gesprek met Radio Marte, geciteerd door MundoNapoli. Napoli zag de komst van Lozano nog niet zitten. "Bij Napoli zeiden ze dat het een goede speler was, maar dat hij nog niet volwassen genoeg was."

Meer: ‘Napoli denkt naast komst van PSV’ers ook nog altijd aan deal met Ajax’ | ‘Napoli zet na Bergwijn en Lozano derde PSV’er op het verlanglijstje’

Volgens Monfrecola was Napoli nog niet overtuigd van de kwaliteiten van Lozano en zou de Mexicaanse dribbelaar nog volwassener moeten worden in zijn spel. "Hij ging altijd naar rechts en gebruikte links te weinig", klinkt het. "Natuurlijk is hij veel gegroeid, maar dat hij talent had was toen al duidelijk. Hij kostte drie tot vier miljoen, het risico was minimaal voor Napoli, maar we moeten de mening van anderen respecteren."

De 23-jarige Lozano werd vorig jaar door PSV voor acht miljoen euro aangetrokken. In zijn eerste seizoen was de 33-voudig international goed voor zeventien doelpunten in de Eredivisie. Dit seizoen staat de teller van Lozano op zeven goals in acht wedstrijden.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Serie A
 
Napoli
 
PSV
 
Hirving Lozano

Poll
Hirving Lozano is bezig aan zijn laatste seizoen bij PSV
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties