Update: Der Spiegel reageert op aantijgingen van advocaat Cristiano Ronaldo
Vrijdag, 12 oktober 2018 om 08:24

De documenten in Der Spiegel waarin Cristiano Ronaldo wordt beschuldigd van verkrachting, zijn bewerkt en verzonnen. Dat staat in een verklaring van Peter Christiansen, advocaat van de aanvaller van Juventus. "En dat allemaal om zijn reputatie als eerbare en hardwerkende sportman te vernietigen. Ronaldo voelt zich genoodzaakt niet langer te zwijgen", aldus Christiansen.

De politie in Las Vegas maakte reeds bekend dat het een onderzoek naar de mogelijke verkrachting heeft heropend. Dit is besloten na een nieuwe melding van het slachtoffer, Kathryn Mayorga. De Amerikaanse beweert dat Ronaldo haar in 2009 tot seks heeft gedwongen. Uit angst voor vergelding heeft ze destijds 325.000 euro aan zwijggeld aangenomen. Ronaldo ontkent de aantijgingen en blijft erbij dat de seks met wederzijdse instemming was.

Meer: ‘Het is een geweldig team, maar ik sta onder contract bij Real Madrid’ | Allegri ontkent problemen bij Juventus: ‘Ze kunnen absoluut samenspelen’

Volgens Christiansen zegt het niets dat Ronaldo in 2010 schikte met Mayorga. "Hij deed simpelweg wat hem werd geadviseerd door de mensen om hem heen, om een einde te maken aan de krankzinnige beschuldigingen die alleen maar bedoeld zijn om de reputatie kapot te maken van iemand die bekendstaat om zijn harde werk, sportieve kwaliteiten en correcte gedrag", legt de advocaat in een verklaring uit.

Ronaldo blijft ontkennen dat hij Mayorga verkracht heeft. "Zijn standpunt is altijd geweest en zal altijd blijven dat wat in 2009 in Las Vegas gebeurd is met wederzijds goedvinden was", aldus Christiansen. "Ronaldo is het wel gewend dat hij in het middelpunt van de belangstelling staat, maar het is zeer betreurenswaardig dat er media zijn die deze bewuste lastercampagne met gestolen en makkelijk te manipuleren digitale documenten steunen."

Update 12 oktober 08.24 uur - Der Spiegel reageert op aantijgingen van advocaat Cristiano Ronaldo
Der Spiegel staat volledig achter de publicatie over Cristiano Ronaldo, waarin de aanvaller van Juventus eind vorige maand aan de hand van documenten door vermeend slachtoffer Kathryn Mayorga werd beschuldigd van verkrachting. Peter Christiansen, advocaat van de Portugees, verzekerde deze week dat deze documenten zijn 'bewerkt en verzonnen', maar het weekblad spreekt dat tegen in een verklaring. "We hebben honderden documenten van verschillende bronnen die onze berichtgeving ondersteunen. Die documenten zijn jarenlang grondig geanalyseerd en aangevuld met verder onderzoek. Alle informatie is vóór publicatie zorgvuldig gecontroleerd."

 
Serie A
 
Juventus
 
Cristiano Ronaldo

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties