Nederlandse sensatie kiest voor speeltijd: 'Er was interesse van grote clubs'
Donderdag, 11 oktober 2018 om 08:28

Javairo Dilrosun ruilde afgelopen zomer Manchester City in voor Hertha BSC, dat 250.000 euro voor de twintigjarige buitenspeler betaalde. De aanvaller, momenteel op pad met Jong Oranje, zag geen toekomst meer bij de Engelse topclub. "Er was veel interesse, ook van grote clubs", zegt Dilrosun in gesprek met de NOS.

"Maar ik denk dat spelen op mijn leeftijd belangrijk is", vervolgt de vleugelspeler. "Daarom heb ik voor Hertha BSC gekozen. Over een paar jaar hoop ik weer bij de Europese top aan te haken." Dilrosun maakt indruk bij de Bundesliga-club. De Nederlander heeft reeds twee doelpunten en drie assists geproduceerd, waardoor hij is genomineerd voor de Talent van de Maand in Duitsland.

"Het gaat snel. De media zitten erbovenop. Ik heb er veel fans bijgekregen. Eerder speelde ik met Bayern München op de PlayStation, nu stond ik op hetzelfde veld met Arjen Robben. Een heerlijk gevoel." Dilrosun wil zijn goede spel graag doortrekken, ook bij Jong Oranje. De jongeling wil op den duur bij 'het grote Oranje' komen.

Mede vanwege zijn nationaliteit vergelijken Duitse media Dilrosun af en toe met Robben en vraagt men zich af of eerstgenoemde aanvaller eveneens een glansrijke loopbaan tegemoet gaat. "Een carrière als Robben? Ik hoop dat ik dat ook kan doen, maar zijn carrière is niet normaal", besluit Dilrosun, die tot medio 2022 vastligt bij Hertha.

 
1. Bundesliga
 
Hertha BSC
 
Arjen Robben

Poll
Verwacht jij dat Javairo Dilrosun bij de Europese top belandt?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties