Oranje-debutant wendde zich tot Marktplaats: 'Ik verdiende geen geld'
Donderdag, 11 oktober 2018 om 09:52

Arnaut Danjuma Groeneveld is naast PSV'ers Denzel Dumfries, Steven Bergwijn en Pablo Rosario de vierde debutant in de selectie van het Nederlands elftal. De aanvaller van Club Brugge speelde in de jeugdopleiding van PSV, maar wist niet door te breken bij de Eindhovenaren. De jongeling legt uit dat hij destijds wel eens 'onenigheid' had met jeugdtrainers.

"Daarom werd ik ook nooit uitgenodigd voor nationale jeugdteams. Nee, ik was niet lastig, maar vertelde wel altijd wat ik dacht. Dat vinden sommige mensen fijn en anderen weer niet. Met een contract hadden ze me daar wel kunnen helpen", zegt de 21-jarige buitenspeler, die afgelopen zomer NEC inruilde voor Club Brugge, in een interview met de NOS.

Het talent bood op een gegeven moment, uit armoede, kleding van PSV aan op Marktplaats. "Ik moest bijna wel, want ik verdiende geen geld", aldus de aanvaller, die eerder doorgaans werd benoemd als 'Groeneveld'. De vleugelspeler wil voortaan 'Danjuma', zijn tweede voornaam, als voetbalnaam gebruiken op zijn shirt.

"Dat heeft overigens niets met mijn nationaliteit te maken, wat veel mensen denken. Mijn moeder is natuurlijk Nigeriaans. Ik houd ook van het eten en de muziek van daar. Maar het feit dat ik nu hier bij Oranje ben, betekent dat ik al voor deze ploeg heb gekozen." Zaterdag speelt Oranje tegen Duitsland en enkele dagen later volgt er een oefenduel met België.

 
Nederland

Poll
Verwacht jij dat Arnaut Danjuma Groeneveld in deze interlandperiode gaat debuteren voor Oranje?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties