Hoedt bedolven onder kritiek: 'En toch krijgt de verdediger de schuld'
Donderdag, 11 oktober 2018 om 10:40

Wesley Hoedt krijgt dit seizoen regelmatig kritiek te verduren. De verdediger is een vaste basisklant bij Southampton, maar kan nog niet iedere fan van the Saints overtuigen. In gesprek met de Daily Echo zegt de 24-jarige stopper zelfkritisch te zijn: "Ik ben hard voor mezelf, niemand hoeft zich daar zorgen over te maken."

"Ik ben zelfkritisch en kan ook kritisch naar anderen zijn. Als de ploeg goals incasseert, wordt er gekeken naar de verdedigers. Dat is normaal. Iedereen heeft het recht dat te doen. We krijgen de goals te makkelijk om de oren. Dat probleem is er al een tijdje. Daar moeten we eerlijk over zijn", aldus de zesvoudig Oranje-international.

"Soms heb je pech", vervolgt Hoedt, die bij de 3-0 nederlaag tegen Liverpool een eigen doelpunt maakte. "Wat betreft die goal: iedereen kan dan kritiek leveren. Maar op het laatst werd de bal nog van richting veranderd, daar kan je niets tegen doen. En toch krijgt de verdediger de schuld. Dat is nu eenmaal het leven van een verdediger."

Hoedt erkent dat het verdedigen anders is in Engeland dan in Italië, waar hij speelde voor Lazio. "In Italië spenderen ze dagen aan verdedigen in plaats van enkele momenten op de dag. Dat is een verschil in cultuur. In Italië deden we twee of drie extra sessies in de week, alleen maar om defensief sterk te staan. Maar we werken hier ook veel."

 
Meer video's
 
Premier League
 
Southampton
 
Wesley Hoedt

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties