TOTO'S TIPS: Dit moet je weten over Nederland - Duitsland
Zaterdag, 13 oktober 2018 om 13:55

Koning Toto Donnie gaat er zaterdagavond goed voor zitten: dé klassieker der interlandvoetbal. Duitsland komt op bezoek in de Johan Cruijff Arena en samen met Toto blikken we vooruit op dat duel.

Natuurlijk bieden resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst, maar de kans dat Nederland komende zaterdag het doel niet schoon weet te houden is aanzienlijk. Oranje incasseerde namelijk in tien van de laatste elf wedstrijden in de Johan Cruijff Arena minimaal één treffer, terwijl Duitsland in vijftien van de laatste zestien keer dat de ploeg op bezoek kwam in Nederland wist te scoren.

Weet het Nederlands Elftal in de Johan Cruijff Arena opnieuw geen clean sheet te behalen? Bekijk hier de quotering voor een doelpunt van de Duitsers.

Hoewel er gevoelsmatig een frisse wind waait in de Zeisterbossen, zijn de resultaten van Oranje dit jaar ook nog niet ijzersterk. Het Nederlands elftal wist in 2018 namelijk al vier van de zes interlands niet te winnen, terwijl Oranje in 2017 slechts bij drie van de elf interlands niet als winnaar van het veld stapte. De resultaten tegen Duitsland zullen Koeman en zijn mannen ook niet geruststellen; de laatste keer dat Oranje een overwinning boekte op de Oosterburen was in november 2002. Sinds die 1-3 uitoverwinning troffen Nederland en Duitsland elkaar nog vijf keer. Drie keer eindigde dit een remise, twee keer won Duitsland.

Weet Oranje opnieuw geen zege te boeken? Bekijk hier de quotering voor een remise of een nederlaag van het Nederlands Elftal.

Het gras lijkt altijd groener aan de overkant, maar ook het Duitse elftal verkeert in slecht weer. Het dramatisch verlopen WK zit nog in het achterhoofd en bondscoach Joachim Löw probeert zijn keurkorps hier en daar te verversen. Zo is oude Eredivisie-bekende Mark Uth een van de spelers die voor doelpunten moet gaan zorgen bij Duitsland. De ploeg kwam in vijf van de laatste elf interlands namelijk niet tot scoren, even vaak als in de 41 interlands daarvoor. De Duitsers verloren al vier keer in 2018, het hoogste aantal nederlagen voor de ploeg sinds 2012. De laatste keer dat Die Mannschaft vijf keer verloor in een kalenderjaar was in 1985, toen Franz Beckenbauer nog bondscoach was.

Zetten de Duitsers de slechtste prestatie sinds 1985 neer? Bekijk hier de quotering voor een nederlaag van Duitsland.

Ryan Babel lijkt bij Oranje aan zijn tweede jeugd bezig te zijn. De speler van Besiktas werd vorig jaar door Dick Advocaat na een afwezigheid van zes jaar weer bij de selectie gehaald en is sindsdien een van de drie veldspelers die de meeste minuten maakte (696). Ook Koeman lijkt dus vertrouwen te hebben in Babel, die dat vertrouwen met drie goals en twee assists in zijn laatste acht interlands dubbel en dwars terugbetaalde.

Is Babel tegen Duitsland opnieuw belangrijk? Bekijk hier de quotering voor een treffer van de routinier.

Let op, deelname alleen voor 18 jaar en ouder.

 
UEFA Nations League
 
Nederland
 
Duitsland

Poll
Nederland - Duitsland wordt een...
overwinning voor Nederland
gelijkspel
overwinning voor Duitsland
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties