Nederlander in het oog van de orkaan: 'Ik moet nu mijn gelijk niet halen'
Donderdag, 11 oktober 2018 om 10:58

Het Belgische voetbal is in de ban van de recente onderzoeken naar financiële malversaties en matchfixing. Zaakwaarnemers, trainers en arbiters worden aan de tand gevoeld om mogelijke wanpraktijken te bewijzen. Dennis van Wijk is blij met de politie-actie, want de Nederlander zette eerder dit jaar al vraagtekens bij de degradatie van zijn KV Mechelen.

Mechelen degradeerde vorig jaar, onder meer omdat directe concurrent AS Eupen in de laatste speelronde op bizarre wijze vier doelpunten maakte in de laatste twintig minuten tegen Excelsior Moeskroen. "Iedereen heeft toch ogen? Je kan je werk heel goed doen en dan toch degraderen door een mysterie", zo zei de trainer van de Belgische club toentertijd.

Van Wijk, inmiddels ontslagen bij Mechelen, reageert niet echt verrast op de recente ontwikkelingen. "Wat moet ik nu nog zeggen? Ik heb het destijds allemaal al gezegd, ik moet nu mijn gelijk niet halen", aldus de trainer tegenover Het Nieuwsblad. "Ze hebben me na mijn uitspraken en na mijn optreden bij Extra Time aan het kruis genageld, en misschien wel terecht, maar ik zeg nooit dingen waarover ik twijfel."

Het Nieuwsblad onthult donderdag dat zaakwaarnemer Dejan Veljkovic nog alles in staat stelde om te voorkomen dat Mechelen zou degraderen. Veljkovic, die vaak zaken deed voor Mechelen, schakelde de hulp van topscheidsrechter annex goede vriend Sébastien Delferière in. De makelaar regelde onder meer korting op de auto van Delferière en deed een donatie aan diens voetbalschool.

Ook ging Veljkovic op een eigenaardige wijze om met scheidsrechter Bart Vertenten. In aanloop naar de wedstrijd tussen Mechelen en Charleroi gingen de twee met elkaar uiteten. Opvallend is dat Vertenten tijdens het duel een goedkope strafschop gaf aan Mechelen, destijds nog steeds onder leiding van Van Wijk. Mats Rits zorgde er echter voor dat de wedstrijd eindigde in 1-1.

 
Pro League
 
Dennis van Wijk

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties