Barcelona niet tevreden met acties Vidal: 'Hij toonde geen respect'
Donderdag, 11 oktober 2018 om 11:26

Arturo Vidal maakte afgelopen zomer voor achttien miljoen euro de overstap van Bayern München naar Barcelona, maar de routinier komt tot nu toe minder in actie dan hij zelf had gewild. Afgelopen weekend baarde de Chileen opzien met twee posts op social media, waarin hij met de quote ‘het heeft geen zin om in gevecht te gaan met een Judas, zij hangen zichzelf uiteindelijk op’ ogenschijnlijk doelde op Barcelona-trainer Ernesto Valverde. Ondanks ontkenningen van de kant van Vidal dat zijn uitspraken te maken hadden met zijn situatie bij de club, zijn zijn reacties in het Camp Nou niet in goede aarde gevallen.

"Vidals situatie is duidelijk. Aan de ene kant heeft hij met zijn acties laten zien dat hij een grote persoonlijke wil heeft om voor Barcelona te spelen en om de club te helpen bij het winnen van prijzen. Aan de andere, negatieve, kant mist hij de finesse die een prof zou moeten hebben ten opzichte van zijn trainer en zijn ploeggenoten. Barcelona is een grote club, met geweldige professionals. Vidal weet dat hij een fout heeft gemaakt, dat hij geen respect heeft getoond voor zijn ploeggenoten. Ik weet zeker dat hij het recht zal zetten", reageert technisch directeur Pep Segura donderdag in gesprek met Sport.

Meer: De Jong wil leren van Busquets: ‘De beste middenvelder ter wereld’

Net als Vidal komen nieuwkomers Arthur, Malcom en Clément Lenglet dit seizoen nog relatief weinig aan spelen toe en in de Spaanse media duiken vergelijkingen op met de transferzomer van 2016, toen met André Gomes, Paco Alcácer, Denis Suárez, Lucas Digne en Jasper Cillessen ook spelers werden binnengehaald die weinig in actie kwamen. Segura ziet dit echter niet als een probleem: "Barcelona heeft een geweldig team en je bent altijd op zoek naar de balans om zo veel mogelijk prijzen te winnen. Er kunnen 25 spelers in een selectie zitten en niet iedereen zal dezelfde kansen om te spelen krijgen."

"De grote onderlinge concurrentie zorgt ervoor dat sommige spelers moeite hebben om aan hun minuten te komen. Dit zorgt voor teleurstellingen, voor ongemak. Dit gebeurt bij voetbalclubs verspreid over de hele wereld. Wij werken eraan om dit zo goed mogelijk te op te lossen, aangezien een seizoen lang is en er minuten voor iedereen zijn. Een andere factor is hoe de spelers in het team passen om aan deze minuten te komen. Daarna beginnen de gesprekken met deze spelers over het wel of niet doorgaan in de selectie. Ze zoeken zelf naar oplossingen en dat doen wij ook", legt Segura uit.

 
LaLiga
 
Barcelona
 
Arturo Vidal
 
Paco Alcácer
 
Ernesto Valverde

Poll
Vind jij dat Arturo Vidal meer zou moeten spelen bij Barcelona?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties