Icoon neemt Robben en consorten hevig onder vuur: 'Dit moet stoppen'
Donderdag, 11 oktober 2018 om 11:43

Bayern München verkeert in een sportieve crisis. De Duitse topclub heeft de laatste wedstrijden niet in winst weten om te zetten en ook tegen Ajax in de Champions League was een 1-1 gelijkspel niet voldoende voor de fans. Lothar Matthäus, icoon van der Rekordmeister, zegt dat de spelers te veel met zichzelf bezig zijn.

"Er zijn te veel eenmanszaken bij Bayern. Te veel spelers denken alleen maar aan zichzelf", aldus Matthäus in Blick. "Spelers als James Rodriguez en Robert Lewandowski plaatsen zichzelf boven de club. Arjen Robben en Franck Ribéry ook. De een zeurt dat hij niet genoeg speelt, de ander krijgt niet genoeg ballen en de volgende vloekt als hij wordt gewisseld en gaat huilen bij journalisten."

Meer: Arjen Robben looft collega: ‘Zonder hem zou alles anders zijn geweest’ | Arjen Robben erkent: ‘Ik denk dat dát voor mij het allerergste stadion is’

"Sommige sterren gedragen zich egoïstisch en zijn respectloos jegens de trainer (Niko Kovac, red.), de club en hun ploeggenoten. Dit moet stoppen. Uli Hoeness moet ingrijpen. Hij en Hasan Salihamidzic moeten aan de spelers duidelijk maken dat ze hun negatieve houding moeten veranderen", vindt Matthäus, die zich zorgen maakt over de situatie bij Bayern.

"Veel spelers zijn beloond met nieuwe contract, maar Bayern negeert geweldige talenten op de transfermarkt. Ik kan het niet begrijpen. Bayern had zaterdag (tegen Borussia Mönchengladbach, 0-3 thuisnederlaag, red.) negen spelers op het veld staan die ook al de Champions League-finale van 2013 speelden", doelt Matthäus op het gebrek aan nieuwe krachten bij Bayern.

 
1. Bundesliga
 
Bayern München
 
Arjen Robben
 
Robert Lewandowski
 
James Rodríguez

Poll
Ben jij het eens met Lothar Matthäus?
Ja
Nee
Deels
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties