De Vrij reëel: 'Daar schiet ik niks mee op, dus waarom zou ik dat doen?'
Donderdag, 11 oktober 2018 om 12:32

Stefan de Vrij was enige tijd een vaste basiskracht bij Oranje, maar tegenwoordig moet de verdediger van Internazionale genoegen nemen met een bijrol bij het Nederlands elftal. Met Matthijs de Ligt en Virgil van Dijk als twee centrale verdedigers krijgt De Vrij minder speelminuten. De voormalig Feyenoorder gaat echter niet bij de pakken neerzitten.

"Keuzes waar ik geen invloed op heb, daar maak ik me niet druk om. Het accepteren gaat bij mij best snel. Ik probeer zo positief mogelijk te zijn en me te focussen op momenten dat ik wél weer ga spelen", zegt de stopper, die deze zomer Lazio inruilde voor een dienstverband bij Internazionale, in gesprek met FOX Sports.

De Vrij heeft geen zin om te treuren op de bank bij Oranje. "Daar schiet ik niks mee op, dus waarom zou ik dat doen? We hebben veel goede centrale verdedigers, dan valt er weleens iemand buiten de boot. Ik vind het erg jammer, dat lijkt me logisch. Ik kan me daar wel boos of verdrietig om maken, maar daar schiet ik niets mee op."

Ook bij Inter kent De Vrij veel concurrentie. "We hebben vier hele goede centrale verdedigers, onder meer Miranda die afgelopen WK nog aanvoerder van Brazilië was. Het is het idee van de trainer dat iedereen zo fit mogelijk blijft. Als je een team hebt waar ook wisselspelers heel sterk zijn, is het logisch dat hij die ook af en toe laat spelen."

 
Nederland
 
Stefan de Vrij

Poll
Vind jij dat Stefan de Vrij een basisplaats verdient bij Oranje?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties