AS Monaco maakt weg vrij voor Henry met ontslag Jardim
Donderdag, 11 oktober 2018 om 13:14

Leonardo Jardim is niet langer de trainer van AS Monaco. De Monegasken hebben donderdagmiddag via de officiële kanalen namelijk bekendgemaakt dat er na vier jaar een einde komt aan de samenwerking met de Portugese oefenmeester. De tegenvallende resultaten in het huidige seizoen liggen ten grondslag aan het ontslag van de 44-jarige Jardim.

"Ik ben dankbaar en trots dat ik meer dan vier jaar de trainer van AS Monaco heb mogen zijn. Ik heb altijd geprobeerd om het beste van mezelf te geven en ik heb hier altijd met passie gewerkt. We hebben samen geweldige overwinningen behaald en die herinneringen zullen mij voor altijd bijblijven", reageert de trainer. Jardim werd in 2017 nog kampioen met Monaco en haalde in dat jaar ook de halve finales van de Champions League met les Rouges et Blancs.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) op

Na een tweede plek vorig seizoen gaat het in de huidige voetbaljaargang echter een stuk minder voorspoedig en Monaco bivakkeert momenteel na negen gespeelde wedstrijden op de achttiende plek in de Ligue 1. Vicevoorzitter Vadim Vasilyev is Jardim ondanks de slechte cijfers in het huidige seizoen dankbaar: "Ik wil mijn diepste respect voor al het werk dat Leonardo heeft verricht uitdrukken. Hij heeft zich hier op de bank ontwikkeld tot een referentiepunt in heel Europa en deed dat met prachtige resultaten. Zijn periode zal de boeken ingaan als een van de mooiste bladzijdes in de geschiedenis van de club. Leonardo zal altijd deel blijven uitmaken van de AS Monaco-familie."

Met het ontslag van Jardim komt de weg open te liggen voor Thierry Henry, die in de afgelopen dagen in de Franse pers hardnekkig in verband wordt gebracht met een terugkeer naar de club waar hij zijn profcarrière begon. De huidige assistent-bondscoach van België staat naar verluidt al enige tijd in contact met Monaco en de belangstelling van zijn oude club zou ook een van de redenen zijn dat de oud-spits een aanbieding van Aston Villa naast zich neer heeft gelegd.

 
Meer video's
 
Ligue 1
 
AS Monaco
 
Leonardo Jardim
 
Thierry Henry

Poll
Denk jij dat het een goede beslissing is om Leonardo Jardim te ontslaan?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties