PSG ligt mijlenver voor: '23 miljoen voor Memphis Depay is een stunt'
Donderdag, 11 oktober 2018 om 13:57

Olympique Lyon heeft dit seizoen een aanzienlijk budget van 289 miljoen euro, maar de Franse club weigert enorme aankopen te verrichten. Jean-Michel Aulas, voorzitter van Lyon, zegt in gesprek met Le Progres dat het niet bij een club als Lyon past dat er gigantische bedragen worden uitgegeven aan spelers. "Dat kunnen we niet", zo klinkt het.

"23 miljoen euro voor Memphis Depay is een stunt. 20 miljoen voor Moussa Dembélé is het maximale dat we kunnen doen. Als we verder gaan, loopt de club risico. Ik weet zeker dat de supporters niet het Lyon willen zien van vóór mijn tijd, toen ze nog in de Ligue 2 speelden en zich moesten verantwoorden bij de rechtbank", aldus Aulas.

Meer: Lopes zit Barcelona dwars en biedt Olympique Lyon perspectief voor return | Depay en co gewaarschuwd: ‘Lionel Messi vindt toch wel een oplossing’

De president van de Ligue 1-club zegt dat Paris Saint-Germain nog mijlenver voor Lyon ligt als het gaat om budget. PSG beschikt namelijk over circa achthonderd miljoen euro. "We maken stappen, maar het gat met PSG wordt alsmaar groter. We moeten dingen beter reguleren en de UEFA probeert dat voor elkaar te krijgen. We zien in de Ligue 1 dat, als we het niet goed regelen, we een kampioen hebben die de concurrentie opvreet. De rest strijdt dan om de plekken daarachter."

"Wij proberen het zo efficiënt mogelijk en economisch rendabel te doen. Dat geldt niet voor PSG, dat jaarlijks driehonderd miljoen aan staatsinkomsten krijgt", concludeert Aulas. Dit seizoen staat PSG wederom fier aan kop in de Ligue 1, met al acht punten voorsprong op naaste belager Lille. Lyon bezet momenteel de zesde plek met veertien punten.

 
Ligue 1
 
Olympique Lyon
 
Paris Saint-Germain
 
Memphis Depay

Poll
Verwacht jij dat Olympique Lyon in de top drie van de Ligue 1 eindigt dit seizoen?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties