Stoelendans bij PSV leidt tot nieuwe functie voor Vennegoor of Hesselink
Donderdag, 11 oktober 2018 om 14:18

Jan Vennegoor of Hesselink volgt John de Jong op als hoofdscout bij PSV, zo meldt de regerend landskampioen op de clubsite. De nieuwe technisch manager kiest zodoende voor een interne invulling van de vacature. "Jan draait inmiddels bijna vier jaar mee in de scouting en heeft in die periode een uitstekende indruk gemaakt", aldus De Jong.

Het hoofd van de scouting stuurt een team van zeven, wereldwijd opererende scouts aan en heeft een ondersteunende rol richting de technisch manager en de trainer als het gaat om de samenstelling van de selecties van PSV en Jong PSV, zo laten de Eindhovenaren weten. "Een leidinggevende rol is een passende, volgende stap", zegt De Jong.

"We hanteren hier al een aantal jaren een bepaald sportief beleid. In het kader van de continuïteit is het erg waardevol als je het vertrek van sommige mensen op kunt vangen met collega’s die gewend zijn aan de manier van werken en de eisen die we stellen. We zijn er blij mee dat Jan mij op wil volgen", besluit De Jong, die de opvolger is van de naar Everton vertrokken Marcel Brands.

Vennegoor of Hesselink laat weten dat hij verheugd is met zijn nieuwe functie bij PSV. "Ik vind het een prachtig beroep", zegt de 39-jarige oud-spits van de huidige koploper van de Eredivisie op de clubsite. "We zijn wereldwijd op zoek naar spelers die ons beter kunnen maken. Het is eervol dat ik het team van scouts nu mag aansturen."

 
Eredivisie
 
PSV

Poll
Een goede zet van PSV?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties