Strootman baalt niet van concurrentie: 'Toch top dat hij doorbreekt?'
Donderdag, 11 oktober 2018 om 19:32

Kevin Strootman maakte afgelopen zomer de overstap van AS Roma naar Olympique Marseille en de middenvelder begint langzaam maar zeker zijn draai te vinden in de Ligue 1. De afgelopen weken kreeg hij in Frankrijk al de nodige complimenten voor zijn spel en Strootman hoopt deze goede lijn deze week ook door te kunnen trekken bij het Nederlands elftal.

"Natuurlijk, als het goed gaat bij je club probeer je het goede gevoel van je laatste wedstrijd mee te nemen naar het Nederlands elftal. Dat wil iedereen doen en ik zeker ook", vertelt hij bij Veronica Inside. De 42-voudig international kwam de laatste interland tegen Frankrijk echter niet in de plannen van bondscoach Ronald Koeman voor en geeft aan nergens op te rekenen tegen Duitsland en België: "Mijn prestaties bij het Nederlands elftal zijn de laatste tijd niet goed geweest. Ik doe er alles aan om dat te veranderen, om het wel goed te krijgen."

Strootman ondervindt op het middenrif bij Oranje echter flinke concurrentie en door de doorbraak van onder meer Frenkie de Jong heeft Koeman er alleen maar meer opties bij gekregen. De 28-jarige middenvelder ziet dit echter niet als iets negatiefs: "Dat is toch top? Dat hij doorbreekt. Daar maakten we ons in Nederland altijd zorgen over. Of de nieuwe generatie wel goed genoeg zou zijn. Dan is het toch mooi dat dat soort jongens doorbreken?"

"Als je Ajax vorige week zag tegen Bayern München. Of andere jongens die het goed doen in de Champions League. Sommige jongens hebben ook een transfer gemaakt en dat is goed voor het Nederlandse voetbal", gaat hij verder. "We moeten kwaliteit en concurrentie hebben, dat is normaal. Voor het Nederlands elftal is dat goed en dan moet je niet persoonlijk gaan kijken wanneer je misschien niet speelt."

 
UEFA Nations League
 
Nederland
 
Kevin Strootman
 
Frenkie de Jong
 
Ronald Koeman

Poll
Vind jij dat Kevin Strootman in de basis hoort te staan tegen Duitsland?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties