Van Dijk 'nog niet' de beste ter wereld: 'Daar kijk je niet zo overheen'
Donderdag, 11 oktober 2018 om 16:30

Virgil van Dijk geldt momenteel als een van de betere verdedigers in de wereld. De stopper van Liverpool heeft sinds zijn komst op Anfield in januari een sterke indruk gemaakt in het shirt van the Reds. Jamie Carragher erkent dat de Nederlander bij tijd en wijle floreert, maar ziet in bijvoorbeeld Sergio Ramos een nog iets betere verdediger.

"Ik vind dat Van Dijk bij de top van de wereld hoort. Sommigen zeggen dat hij de allerbeste is. Nog niet, zeg ik. Ik wil daar nog even mee wachten, gezien het feit dat hij nog geen grote prijzen heeft gepakt. Ik vind dat dat wel een vereiste is", zegt de voormalig verdediger van Liverpool, tegenwoordig werkzaam als tv-analyticus, in gesprek met Soccer AM.

"Je wil bekendstaan als de beste in jouw positie, dan moet je ook een bepaalde cv hebben. Bijvoorbeeld de Premier League-winst of Champions League-winst. Vorig jaar haalde hij de finale (van de Champions League, red.). Maar ik zag aan de andere kant van het veld ook twee spelers staan: Sergio Ramos en Raphaël Varane."

"Deze spelers zijn niet zozeer beter dan Virgil van Dijk, maar ze hebben wel meerdere keren de Champions League gewonnen. En ze zijn ook wereldkampioen geworden. Als je dat op je cv hebt staan... Daar kijk je niet zo overheen. Neem bijvoorbeeld Ramos. Wat Cristiano Ronaldo vorig seizoen in de aanval was voor Real Madrid, was Ramos aan de andere kant van het veld."

 
Premier League
 
Liverpool
 
Raphaƫl Varane
 
Sergio Ramos
 
Virgil van Dijk

Poll
Ben jij het eens met de analyse van Jamie Carragher?
Ja
Nee
Deels
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties