Real Madrid maakt pas na dit seizoen kans: 'Nee, ik wil niet in januari weg'
Donderdag, 11 oktober 2018 om 15:16

Eden Hazard werd afgelopen zomer nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer naar Real Madrid en de Belg zwengelde de geruchten eerder deze week nog aan door te stellen dat de Koninklijke nog altijd zijn droomclub is. De Champions League-houder, die het dit seizoen tot nu toe moeilijk heeft, hoeft in de winterse transferperiode echter niet aan te kloppen bij Chelsea.

Op een vraag tijdens zijn persconferentie of hij in januari naar LaLiga wil, is Hazards antwoord namelijk duidelijk: "Nee." Dat spelers die actief zijn in de Spaanse competitie een grotere kans lijken te maken op winst van de Ballon d’Or, is de aanvaller echter niet ontgaan: "Daarom wil ik misschien ook wel naar Spanje", voegt hij toe met een glimlach.

Meer: ‘Hij heeft zich de geschiedenisboeken ingespeeld, nu moet hij naar Real’ | ‘Maurizio Sarri behoudt baan hooguit tot dinsdagochtend 09.00 uur'

Hazard, die bij Chelsea nog vastligt tot 2020, speelde afgelopen zomer een uitstekend WK en is met zeven doelpunten in de eerste acht Premier League-wedstrijden ook op overtuigende wijze aan het nieuwe seizoen begonnen. Toch gelooft hij niet dat hij al op de toppen van zijn kunnen presteert: "Je kunt natuurlijk altijd beter worden. Je kunt meer doelpunten maken, meer assists leveren. Het team helpt mij ook een hoop, ik kan zeker nog beter worden", vertelt hij.

Hazard bereidt zich momenteel met de Belgische nationale ploeg voor op de wedstrijden tegen Zwitserland en het Nederlands elftal en doet dat samen met assistent-bondscoach Thierry Henry. De Fransman wordt echter nadrukkelijk in verband gebracht met een dienstverband bij AS Monaco en Hazard denkt dat hij klaar is voor deze stap: "Jullie weten dat hij een geweldige speler is geweest. Hij is als trainer nog niet zo ervaren maar dat zal hij gaan leren. Als hij vertrekt, vinden we dat jammer. Maar misschien is het wel tijd voor hem om te vertrekken. Hij wil zelfs ergens manager worden en hij zal zeker uitgroeien tot een toptrainer."

 
Premier League
 
Chelsea
 
Real Madrid
 
Eden Hazard
 
Thierry Henry

Poll
Denk jij dat Eden Hazard volgend seizoen voor Real Madrid speelt?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties