FC Twente verliest in eigen huis en voegt zich niet bij drie koplopers

In de eerste twintig minuten verstopte MVV zich niet in De Grolsch Veste. De grootste kans in die fase was desondanks voor de thuisploeg: na een kwartier had Jari Oosterwijk de bal voor het intikken, maar hij liet het leer tussen de benen door glippen. Gaandeweg de eerste helft zorgde Twente voor meer gevaar, maar de eerste helft bleef verstoken van doelpunten.

Na rust kwamen er ook mogelijkheden voor de Enschedeërs. Vanaf de linkerkant schoot Javier Espinosa in de handen van Luuk Koopmans, terwijl Tim Hölscher naast schoot uit een vrije trap. Na een klein uur was het wel raak, maar het was MVV dat de score opende. Na een voorzet van Marnick Vermijl kreeg Anthony van den Hurk het stadion stil met een knappe kopbal: 0-1. Daarna zette Twente nog nadrukkelijker aan.

Het offensief van de thuisploeg leidde onder meer tot een schot van Oosterwijk op de paal. Achttien minuten voor tijd leek invaller Tom Boere voor de gelijkmaker te zorgen, maar Koopmans hield de bal ternauwernood uit het doel. Aan de overzijde voorkwam Joël Drommel dat Asumah Abubakar het duel besliste, waarna Twente via Boere opnieuw de paal trof. Hoewel er nog meer kansen kwamen voor Twente, trok MVV de zege over de streep.