Portugal overtuigt weer en kan terugkijken op geslaagde interlandperiode

Portugal maakte in de Nations League indruk door Polen met 2-3 te verslaan, maar Santos wijzigde voor het bezoek aan Schotland vrijwel zijn gehele basiself. Van de elf spelers die tegen Polen startten, verscheen alleen verdediger Rúben Dias opnieuw aan de aftrap. Schotland had voor eigen publiek wat goed te maken, nadat het drie dagen geleden in de Nations League met 2-1 verloor bij Israël.

De formatie van Alex McLeish verkocht zijn huid ook duur in de eerste helft, maar moest op slag van rust wel toezien hoe de Portugezen de leiding namen. Linkervleugelverdediger Kévin Rodrigues bracht de bal laag voor het Schotse doel, waarna Hélder Costa van dichtbij binnen tikte. De 24-jarige aanvaller van Wolverhampton Wanderers wist zijn debuut voor Portugal zo op te luisteren met een treffer.

Scott McKenna miste luttele minuten na de onderbreking een enorme kans op de gelijkmaker: de verdediger van Aberdeen kopte geheel vrijstaand uit een hoekschop rakelings naast. Die enorme mogelijkheid bleek Portugal wakker te schudden. Het elftal van Santos nam het initiatief in de wedstrijd over en wist de zege zestien minuten voor tijd uiteindelijk veilig te stellen. Invaller Renato Sanches bracht de bal uit een vrije trap in het strafschopgebied van de Schotten, waarna Éder overtuigend raak kopte. In de absolute slotfase scoorden Bruma en Steven Naismith nog aan weerszijden.