Wereldgoal van Finnbogason kan degradatie IJsland niet voorkomen

IJsland heeft nu voor het eerst sinds juli 1977-juni 1980 elf officiële wedstrijden op rij niet meer weten te winnen. De eilandbewoners kwamen maandag na 52 minuten op achterstand door toedoen van Haris Seferovic en Michael Lang maakte er halverwege de tweede helft 0-2 van. Alfred Finnbogason deed negen minuten voor tijd wat terug.

De aanvaller van FC Augsburg, die eerder uitkwam voor sc Heerenveen, vond de ruimte voor het schot en hamerde de bal op schitterende wijze in de kruising. IJsland had genoeg kansen om vaker te scoren, maar doelman Yvon Mvogo hield onder anderen Gylfi Sigurdsson van scoren af. IJsland heeft na drie wedstrijden niet één punt verzameld.

België en Zwitserland hebben na respectievelijk twee en drie duels allebei zes punten en dus zullen die landen de datum van 18 november met rood in hun agenda omcirkelen. Dan komt België namelijk op bezoek in Luzern en dat land heeft aan een punt genoeg om de halve finale te bereiken. Zwitserland moet echter winnen om in 2019 mee te kunnen doen in de halve finale en een eventuele finale.