Jovic presteert onmogelijke met vijf doelpunten in één wedstrijd

Jovic werd met zijn twintig jaar en tweehonderd dagen de jongste speler ooit die in één Bundesliga-wedstrijd vijf doelpunten heeft weten te maken. Hij maakte na 26 minuten zijn eerste doelpunt, na voorbereidend werk van Filip Kostic. Sébastien Haller had de score uit een strafschop geopend. Nog voor de pauze maakte Jovic er op aangeven van Haller 3-0 van.

De wedstrijd was gespeeld, maar Eintracht was nog niet klaar. Vijf minuten na de pauze liftte Haller de bal over Michael Rensing heen voor de 4-0. De bezoekers uit Düsseldorf deden wat terug via Dodi Lukebakio, maar lieten zich vervolgens verder naar de slachtbank leiden. Jovic maakte er nog drie en kwam zo op vijf doelpunten te staan.

Jonathan de Guzmán stond negentig minuten op het veld en bereidde de 6-1 van Jovic voor. Jetro Willems bleef op de bank zitten. Voor de twintigjarige Jovic betekende zijn vijfklapper tegen Fortuna Düsseldorf logischerwijs het hoogtepunt uit zijn carrière. Hij begon zijn loopbaan bij Rode Ster Belgrado en vertrok in de winter van 2016 naar Benfica. Die club verhuurt Jovic sinds vorig jaar zomer aan Eintracht Frankfurt.