Donkere wolken pakken zich samen voor Lopetegui na nieuw echec

De Koninklijke kent een zeer moeizame start van het seizoen. De laatste overwinning dateert van 22 september, toen Espanyol in eigen stadion met 1-0 werd verslagen. Vervolgens leverden wedstrijden tegen Sevilla, Atlético Madrid, CSKA Moskou en Alavés geen zege op. Lopetegui, die Gareth Bale, Toni Kroos en Karim Benzema op de bank hield, zag zijn ploeg op een matige manier van start gaan. Na zeven minuten spelen stonden de bezoekers uit Valencia al op voorsprong in het Santiago Bernabéu.

Raphaël Varane verkeek zich op een steekpass van Sergio Postigo, waarna José Luis Morales vrij opdook voor Thibaut Courtois. De spits van Levante omspeelde de Belgische sluitpost en schoof vervolgens de openingstreffer binnen. Zes minuten later verdubbelden de bezoekers de score. Na een handsbal van Varane ging de bal op de stip en vanaf elf meter maakte Roger Martí geen fout: 0-2. Kort daarna leek Real Madrid terug te komen in de wedstrijd, nadat Marco Asensio de bal over de lijn werkte. Na inmenging van de VAR werd de aansluitingstreffer echter geannuleerd wegens buitenspel.

Naarmate de eerste helft vorderde, ging Real Madrid nadrukkelijker op zoek naar de aansluitingstreffer. Zo werd een poging van Marcelo van de lijn gehaald, terwijl Marcelo Díaz met een kopbal de lat raakte. Ook Casemiro en Lucas Vázquez waren dicht bij een doelpunt, maar Levante-doelman Oier Olazábal bleek in de eerste helft onpasseerbaar. Voor rust leek Levante zelfs nog op 0-3 te komen. Toño bediende Rubén Rochina, maar andermaal kwam de videoscheidsrechter in actie. Omdat er eerder in de aanval sprake was geweest van buitenspel, ging de derde Levante-treffer niet door.

Ook in het eerste kwartier van de tweede helft kwam Real Madrid niet tot scoren, wat een negatief clubrecord betekende. Voor het eerst in de clubgeschiedenis wist de Koninklijke 465 minuten op rij niet tot scoren te komen. Via Luka Modric en de ingevallen Bale kreeg de ploeg van Lopetegui wel degelijk kansen, maar sluitpost Oier hield Levante ook na rust op de been. Halverwege de tweede helft kwam Real Madrid voor het eerst in 481 minuten weer eens tot scoren. Invaller Benzema legde de bal terug op Marcelo, die het leer kiezelhard achter Oier wist te plaatsen: 1-2.

De Franse spits was zelf vervolgens dicht bij de gelijkmaker, maar zijn inzet belandde op de paal. Niet lang daarna was Marcelo opnieuw gevaarlijk, al ging zijn schot hoog over het doel van Levante. Drie minuten voor tijd leek Díaz Real Madrid alsnog een punt te bezorgen, maar voor de derde keer in de wedstrijd werd een treffer afgekeurd wegens buitenspel. In de laatste minuten wist de thuisploeg niet meer tot de gelijkmaker te komen, waardoor er voor de vijfde keer op rij niet gewonnen werd. Na negen wedstrijden bezet Real Madrid met veertien punten de vijfde plaats in LaLiga, al kan de ploeg van Lopetegui dit weekend nog verder naar beneden zakken.